"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Εγγυητές του πολιτεύματος


Μην απαισιοδοξείτε. Μη σας παίρνει από κάτω. Μη φοβάστε για τη δημοκρατία μας. Αφού άντεξε 39 χρόνια Μεταπολίτευσης, δεν θα πεθάνει ποτέ!



Οι Ελληνες πρέπει να είναι χαμογελαστοί - όχι χάχες. Γαλήνιοι, αλλά όχι νυσταλέοι. Σκεπτικοί, αλλά όχι συνοφρυωμένοι. Την όψη του Απόλλωνα να έχουμε (οι άνδρες) και της δορυφόρου Αθηνάς (τα θήλεα). Τοιουτοτρόπως, αν δηλαδή αντλούμε εσωτερική δύναμη από την έκφραση του προσώπου μας, δεν πρόκειται να καταβληθούμε από τις αυξανόμενες αντιξοότητες του μνημονιακού βίου. Η φάτσα μας θα μπορεί να κρατάει τον ρυθμό των συναισθημάτων μας. Παλιό κόλπο και πιάνει σχεδόν πάντα.



Είναι γεγονός ότι η ακύρωση του διορισμού του Χρηστάκη Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα προκάλεσε ένα ρίγος ανατριχίλας στον δημοκρατικά ευαισθητοποιημένο εθνικό οργανισμό. «Θα αντέξει άραγε ο πλανήτης τέτοιο πλήγμα; Θα επιβιώσει η Παγκόσμια Τράπεζα έπειτα από την απώλεια των ανεκτίμητων υπηρεσιών που θα της πρόσφερε ο ακρότατα επιτυχημένος υπουργός, πασόκος, ΕΦΕΕτζής; Ο μη διορισμός του δεν συνιστά μια ευθεία αμφισβήτηση των θεσμών;» 

 Εύλογες ήταν οι απορίες που έρχονταν αθέλητα στους νόες των αγωνιούντων συμπολιτών μας.  
Κλυδωνίστηκε η ναυς στον οίνοπα πόντο, στην παραλία μπροστά από το μυκονιάτικο στέκι όπου άδει ο Ρέμος. Ωστόσο, άντεξε. Βάσταξε γερά ο δυτικός πολιτισμός.



«Ναι, η Δύση κράτησε ψηλά τον πήχη της δημοκρατίας. Εδώ τι θα γίνει; Ολόκληρες εμπρηστικές αναρτήσεις έχομεν στο διαδίκτυο!» εξανίσταται ο μέσος πολιτικός άνδρας και απορεί συνάμα. 

Φευ, έχει δίκιο. Το να κάνεις μια εμπρηστική ανάρτηση στο ίντερνετ είναι μια σύνθετη διαδικασία. Προϋποθέτει τεράστιο επιτελείο άρτιων εκπαιδευμένων προσώπων, που υποχρεούνται να δαπανήσουν χιλιάδες εργατοώρες και εκατομμύρια ευρώ για να το επιτύχουν. Μην ακούτε τις φαρμακόγλωσσες που ισχυρίζονται ότι άρθρο στο ίντερνετ μπορεί να ανεβάσει μέσα σε δευτερόλεπτα μια άφραγκη και αναλφάβητη ρέγκα, η οποία θα έχει στην κατοχή της έναν υπολογιστή-κακαρούτα και θα διαθέτει στοιχειώδη πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό. Αυτά είναι ψέματα των κύκλων της ανωμαλίας, που ευθύνονται για την ακύρωση του διορισμού του Χρηστάκη Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα. Οι ίδιοι παγκόσμιοι συνωμότες είναι εκείνοι που εκτέλεσαν τη δολοφονία προσωπικότητας του Τάσου Μαντέλη (έπαιρνε, λένε, λεφτά από τη Siemens) και θάμπωσαν το ατόφιο χρυσάφι της υστεροφημίας του Θόδωρου Τσουκάτου.



Ομως, θαρσείτε, Ελληνες! Το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα εδώ, ενωμένο και ισχνό (έστω) και αποτελεί διαχρονικό εγγυητή της ευστάθειας του πολιτεύματος, το οποίο πάντοτε είθισται να ταυτίζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: