"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Γέλασε η εικόνα της Παναγίας με τις νέες αποφάσεις για επίορκους!

Ακόμα και η εικόνα της γνωστής και δηλωμένης υποστηρίκτριας του Αντώνη Σαμαρά, της Παναγίας της «Θρηνωδούσσας», δεν μπόρεσε να μη γελάσει, ακούγοντας για άλλη μια φορά, τα οριστικά σχέδια της κυβέρνησης για την απόλυση των επίορκων...


Θαύμα! Δάκρυσε μεν -αλλά από τα γέλια, όπως δείχνουν όλα- η εικόνα της Παναγίας, όταν άκουσε τη νέα οριστική απόφαση της κυβέρνησης να «δείξει στους επίορκους και τους κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο».

Άνθρωποι που έζησαν το θαύμα ως αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια – αλλά και λίγο μετά την ανακοίνωση, ακούστηκε ένας ανεξήγητος, πνιχτός ήχος σαν γέλιο από την πλευρά της εικόνας και αμέσως, η έκφραση του στόματος της Παναγίας, μετατράπηκε από κατήφεια σε κανονικό γέλιο.

Αν και είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται γέλιο αντί για δάκρυ σε μια θαυματουργή θρησκευτική εικόνα – και μάλιστα νευρικό γέλιο, κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ότι πρόκειται για κανονικό θαύμα και μάλιστα με πολλαπλά μηνύματα.

Πάντως, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το γέλιο της Παναγίας δεν έχει σταματήσει ακόμα. Με αποτέλεσμα κάποιοι στην Ιερά Σύνοδο να αρχίσουν να σκέφτονται την εμπορική της εκμετάλλευση, με περιφορές και λαϊκό προσκύνημα.
Και ίσως με το προσκύνημα να αποκαλυφθεί και η αλήθεια: Αν η εικόνα σταματήσει να γελάει μόλις την πλησιάσει κάποιος προσκυνητής, αυτό θα σημαίνει ότι τον καρφώνει ως επίορκο και ζητάει την απόλυσή του, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα της Αγοράς...

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: