"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Tα συνδικαλιστικά μπουμπούκια της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζήτησαν υπερωρίες για να... εκδώσουν αποτέλεσμα - Τόμσεν μη φύγεις ποτέ!


Απίστευτη απαίτηση από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, οι οποίοι ζήτησαν υπερωρίες για τις... εκλογές που αφορούν την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές και την Πέμπτη ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες των εργαζομένων της ΔΕΗ για την εκλογή εκπροσώπων στα διοικητικά συμβούλια της ΔΕΗ, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Για τη διαδικασία είχαν στηθεί σε όλες, ανά τη χώρα, εγκαταστάσεις της επιχείρησης 70 κάλπες, ώστε να ψηφίσουν όλοι οι εργαζόμενοι. Χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση από τις περιφερειακές εφορευτικές επιτροπές κι εστάλησαν οι σάκοι με τα αποτελέσματα στην κεντρική εφορευτική επιτροπή στην Αθήνα.

Πηγές αναφέρουν ότι συνδικαλιστές αξίωσαν από τη διοίκηση της εταιρείας υπερωρίες, ώστε να κάνουν την καταμέτρηση και μετά το κανονικό ωράριο της εργασίας τους, δηλαδή μετά τις 4 το μεσημέρι.

Με εντολή του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού, δόθηκε αρνητική απάντηση στην απαίτηση των συνδικαλιστών, λέγοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είναι δουλειά της διοίκησης να χρηματοδοτεί τη συνδικαλιστική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνδικαλιστές έσπευσαν να διαρρεύσουν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι η Διοίκηση διακόπτει και παρεμποδίζει τις εκλογές των σωματείων και της Ομοσπονδίας, κάτι φυσικά που δεν ίσχυε.


Πηγές θέλουν τους συνδικαλιστές να μην ολοκληρώνουν τη διαδικασία μέχρι αύριο Κυριακή και δεν αποκλείεται να βγάλουν τα αποτελέσματα μετά το Πάσχα, με το πρόσχημα ,τι δεν έχουν χρόνο, αφού η κεντρική εφορευτική επιτροπή θα πρέπει να δουλέψει μόνο στο ωράριό της.

Στις εκλογές συμμετείχαν πέντε συνδικαλιστικές παρατάξεις και τρεις μεμονωμένοι υποψήφιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: