"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Δορυφόρος «σαρώνει» την Κύπρο 7 φορές τη μέρα

O Τουρκικός στρατιωτικός δορυφόρος σαρώνει στρατιωτικές θέσεις στις ελεύθερες περιοχές, αποστέλλοντας φωτογραφικό υλικό σε τουρκικό κέντρο ανάλυσης στην Άγκυρα περνώντας 7 φορές την ημέρα. Αποκαλυπτικές πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι η ανάλυση των φωτογραφιών είναι τόσο υψηλή, ώστε στις φωτογραφίες μπορούν να καταγραφούν ακόμη και οι αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων αναφέρει το Sigmalive.

Αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο Τουρκικός στρατιωτικός δορυφόρος Göktürk-2, που εκτοξεύθηκε πριν από μερικές μέρες, θα λειτουργούσε ως δορυφόρος παρατήρησης όχι ιδιαίτερα υψηλής ανάλυσης, όσον αφορά το φωτογραφικό υλικό που θα συγκέντρωνε. Απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Σίγμα, όμως, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος, σαρώνει στην κυριολεξία την Κύπρο κάθε τέσσερεις ώρες, δηλαδή τουλάχιστον επτά φορές την ημέρα, καταγράφοντας ότι κινείται και ότι έχει σχέση με στρατιωτικές θέσεις, ή, υλικό της Εθνικής Φρουράς.

Ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων, στο κέντρο πληροφοριών της Αγκύρας, διαρκεί περίπου 40 λεπτά το 24ωρο, στέλλοντας συνεχώς καινούργιες φωτογραφίες και πληροφορίες, οι οποίες μεταδίδονται με κρυπτογραφικό σύστημα προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Δηλαδή, ο κατασκοπευτικός δορυφόρος μπορεί να καταγράφει κινήσεις τις Εθνικής Φρουράς με χρονική απόκλιση τριών ωρών.

Η διακριτική ικανότητα του δορυφόρου είναι περίπου 2,5 μέτρα, και μπορεί να καταγράφει ακόμη και τους αριθμούς των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Στο μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο εξάμηνο του νέου χρόνου οι Τούρκοι θα εκτοξεύσουν και δεύτερο στρατιωτικό δορυφόρο, πλήρως διαγνωστικό, ο οποίος θα μπορεί και να στοχοποιεί στρατιωτικές θέσεις, στρατηγικά κέντρα, υποδομές και μετακινήσεις δυνάμεων με διακριτική ικανότητα απόλυτης ακρίβειας που θα φτάνει το 70 εκατοστά. Δηλαδή θα μπορεί να εντοπίζει ακόμη και την κίνηση μιας γάτας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: