"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: «Μαϊμού» 45.997 συντάξεις - 320 εκ. ευρώ οι απωλειες

Μπλόκο στη χορήγηση συντάξεων σε νεκρούς κι όχι μόνο, θέλει να βάλει το υπουργείο Εργασίας, που θέτει σε ισχύ από τη νέα χρονιά το πρόγραμμα Αριάδνη. Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα ευρεία κυβερνητική σύσκεψη. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει πως 45.997 συντάξεις καταβάλλονταν σε άτομα που δεν τις δικαιούνταν (π.χ. σε νεκρούς) με την απώλεια για τα ταμεία να είναι 320 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα Αριάδνη αρχικά είχε ανακοινωθεί πως γεννήσεις, θάνατοι και γάμοι θα πρέπει να δηλώνονται υποχρεωτικά στους συμβολαιογράφους. Ωστόσο, αυτό θα τροποποιηθεί -θέμα για το οποίο γίνεται σήμερα και η σύσκεψη- ώστε να αποφευχθεί και η επιβάρυνση των ασφαλισμένων (υπολογιζόταν περίπου στα 40 ευρώ).

Ειδικότερα σήμερα αναμένεται να αποφασιστούν τα εξής:

Για τις γεννήσεις, αλλά και τους θανάτους θα ενημερώνονται τα ασφαλιστικά ταμεία από τα ληξιαρχεία.

Για τους γάμους θα ενημερώνονται τα ταμεία από τις εφορίες, όπου καταβάλλονται και τα σχετικά παράβολα.

Για τα σύμφωνα συμβίωσης τα ταμεία θα ενημερώνονται από τους συμβολαιογράφους.

Με τον τρόπο αυτό θα εντοπίζονται όλες οι περιπτώσεις, όπου συντάξεις καταβάλλονται σε νεκρούς ασφαλισμένους. Σημειώνεται πως έχει ήδη διακοπεί η καταβολή 11.095 συντάξεων στο ΙΚΑ, όπου έχει ολοκληρωθεί η απογραφεί.

Με βάση τα στοιχεία στον ΟΓΑ έχει διακοπεί η καταβολή 10.000 συντάξεων, ενώ διαπιστώθηκε πως υπήρχαν προβλήματα και με 2.371 συντάξεις που λαμβάνουν ανασφάλιστοι υπερήλικες από τη Ρωσία. Τέλος στον ΟΑΕΕ διακόπηκε η καταβολή συντάξεων σε 1.595 άτομα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: