"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τεχνιτή Νουμοσύνη: H IBM τελειοποίησε ένα επαναστατικό μικροτσίπ που αντιγράφει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Ρομπότ που σκέπτονται και λειτουργούν ως άνθρωποι ήταν μέχρι πρότινος το κύριο θέμα των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτά τώρα γίνονται πραγματικότητα. Μηχανές που θα μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους προσαρμόζοντας έτσι τις λειτουργίες τους είναι η νέα επανάσταση που συντελείται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο λόγος για την εφεύρεση του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της πληροφορικής, της εταιρείας IBM. Οπως ανακοίνωσε, τελειοποίησε ένα επαναστατικό μικροτσίπ που αντιγράφει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτοί θα είναι ικανοί να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, οι νέοι τύπου ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια και θα είναι πολύ πιο συμπαγής από τις σημερινές συσκευές.

Ο προγραμματισμός των παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα αποτελέσει πια παρελθόν. Οι "γνωστικοί" υπολογιστές θα κατασκευάζονται πια με βάση αυτούς τους μικροεπεξεργαστές. Οπως εξηγεί η IBM, "οι συσκευές αυτές θα μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους, θα συσχετίζουν, θα επεξεργάζονται υποθέσεις και θα θυμούνται αποτελέσματα. Ετσι θα μιμούνται την πλαστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου". Οι εργασίες φαίνεται ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο πρωτότυπα μικροτσίπ και αυτήν την περίοδο δοκιμάζονται. Τα μικροτσίπ αυτά προσπαθούν να μιμηθούν τους νευρώνες και τις συνάψεις του ανθρώπινου εγκεφάλου.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: