"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΟΚικά ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: H απορία ενός ενεού Αθηναίου

 

 

Toυ Μάνου Βουλαρίνου

κέντρο της πόλης (το) 1. μέρος στο οποίο δεν είσαι ασφαλής «θέλω να πάω γήπεδο, αλλά φοβάμαι πως ακόμα είναι κέντρο της πόλης» 2. απώλεια δύναμης, παρακμή «λίγα πράγματα είναι τόσο αστεία όσο το κέντρο της πόλης του ΣΥΡΙΖΑ» 3. πολύ βρόμικος χώρος «όλο το σπίτι ήταν βρόμικο, αλλά ειδικά το μπάνιο ήταν κέντρο της πόλης»

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου κατά τις 12 το μεσημέρι μια έκτακτη είδηση από το κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα την Αχαρνών αναστάτωσε τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. «Ανδρας απειλεί να πέσει από τον έκτο όροφο» διαβάσαμε στα σούπερ (είναι οι λεζάντες κάτω από την εικόνα) και για αρκετή ώρα δεν μπορούσα να καταλάβω προς τι η αναστάτωση, αφού η απειλή της πτώσης κάποιου αφορά μόνο τους δικούς του ανθρώπους (και μπορεί όχι όλους). Για τους υπόλοιπους η πιθανότητα της πτώσης θα ήταν μάλλον δυσάρεστη, αλλά τίποτα το απειλητικό δεν είχε.

Λίγα λεπτά μετά συνειδητοποίησα ότι υπήρχε και πραγματική απειλή, αφού ο άνδρας απειλούσε να ανατινάξει μια φιάλη υγραερίου. Τώρα που γράφω, ώρες μετά, η ιστορία ακόμα δεν έχει τελειώσει, η απειλή υφίσταται και η απορία μου είναι η εξής: ποιος από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι η σωματική ακεραιότητα κάποιου που απειλεί με έκρηξη στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι σημαντικότερη από τις ζωές τις οποίες μπορεί να στοίχιζε η πραγματοποίηση της απειλής του;

Τρολάρισμα

Ακουσα τον σύντροφο Δούκα να λέει «πρώτη μου προτεραιότητα είναι δημόσια δωρεάν υγεία, ποιοτική για όλους» (η σύνταξη δική του) και νιώθω την ανάγκη να τον συμβουλέψω να...

 

 ξεκινήσει από κάτι πιο ταπεινό. Ας πούμε από το μάζεμα κανενός σκουπιδιού από την πόλη στην οποία εξελέγη δήμαρχος. Ας μπει στον κόπο να δουλέψει, έστω και λίγο, για την Αθήνα και μετά αλλάζει και την Ελλάδα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: