"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


NoυΔο-γαλαζαίοι ΕΘΝΙΚΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΟ-ΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΕΣ: Όμορφος κόσμος ηθικός, πολιτικά πλασμένος.

 



Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Ο Αυγενάκης ήταν προστατευόμενος της Ντόρας, διότι την είχε ακολουθήσει όταν το 2011 είχε φύγει από την ΝΔ και είχε φτιάξει τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η γραμμή του κόμματος τότε ήταν να χτυπάνε τη ΝΔ (του Σαμαρά) για τα δανεικά κι αγύριστα.

Την ίδια γραμμή ακολουθούσε και ο Σκυλακάκης που τότε ήταν ευρωβουλευτής, με ανάλογες ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.

Μόλις βέβαια ξαναπήγαν όλοι αυτοί στην ΝΔ, τα ξέχασαν όλα, διότι, όπως είπε και κάποιος πρώην πρόεδρος μικρού κόμματος, ο Έλληνας δεν θέλει λιγότερη διαφθορά, θέλει περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχει.

Δείτε ένα ωραίο ντοκουμέντο με υπογραφές Ντόρας - Αυγενάκη, από την εποχή που η ΝΔ χρωστούσε (μόνο) 120 εκατομμύρια ευρώ και είχε επιχορηγηθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, το έτος 2010 της χρεοκοπίας και της σκληρής λιτότητας, με 15 εκατομμύρια.

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάρει σχεδόν 20 εκ., το ΚΚΕ 5 εκ., το ΛΑΟΣ 4 εκ., ο ΣΥΡΙΖΑ 3,5 εκ και οι Οικολόγοι 1,75 εκ. (Λεφτά υπήρχαν...)

Τώρα που η ΝΔ χρωστάει 500 εκ., Ντόρα, Αυγενάκης και Σκυλακάκης σφυρίζουν αδιάφορα. Όμορφος κόσμος ηθικός, πολιτικά πλασμένος.

 

Υ.Γ. Λόγω των απίστευτων λαμογιών πελατειακού χαρακτήρα που έκανε ο Αυγενάκης στο ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνοντας ενισχύσεις σε αγρότες χωρίς χωράφια και κτηνοτρόφους χωρίς ζώα, η χώρα μας…

 

 έφαγε 283 εκατ. ευρώ πρόστιμο από την Ε.Ε. για τις χρονικές περιόδους 2020, 2021 και 2022. Μάντεψε ποιος θα τα πληρώσει.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: