"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΠΛΗΚΤΟ ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Τι υπέροχη χώρα!

 


Toυ ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Τι υπέροχη χώρα!

Δείτε τι ωραία πράγματα μαθαίνουμε από την υπόθεση της δολοφονίας του τοπογράφου:

- Ο (φερόμενος ως) δολοφόνος 44χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την απαγωγή Παναγόπουλου. Αλλά με τον νόμο Παρασκευόπουλου τα ισόβια "έσπασαν" και μειώθηκαν στα 15 χρόνια, από τα οποία εξέτισε κάτι ψιλά.

- Μολονότι "βαρύς ποινικός" με συμμετοχή σε πλήθος άλλων εγκληματικών πράξεων, έμενε σε καθεστώς ημιελευθερίας στις φυλακές της Τίρυνθας. Τα βράδυα "την κοπάναγε", έκανε ληστείες, και το πρωί ξαναγυρνούσε στη "φυλακή" σαν κύριος. Μάλιστα είχε μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνουν όλοι αυτοί οι επικίνδυνοι ανόητοι που νομίζουν ότι οι σκληροί ποινικοί σωφρονίζονται με στοργή και προδέρμ. Εκεί κατέθεσε την προσωπική του μαρτυρία για τα ευεργετικά αποτελέσματα αυτού του συστήματος. Λογικό! Όταν μπορείς να συνεχίζεις την "επαγγελματική δραστηριότητά" σου και να απολαμβάνεις, με έξοδα των φορολογούμενων, διακοπές στη φύση, δεν θα πεις κι έναν καλό λόγο;

- Η σύντροφος του 44χρονου είναι κόρη γνωστού δικηγόρου! Τι δουλειά κάνει ο φίλος σου, κόρη μου; Πολλές: απαγωγές, συμβόλαια θανάτου, μπραβιλίκι, εκβιασμούς, βγάζει καλά λεφτά, μπαμπά. Μπράβο παιδί μου, άντε και με καλούς απογόνους.

- Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του αξιοποιώντας υλικό από 80 κάμερες που κατέγραψαν ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ από το σημείο της δολοφονίας μέχρι το σπίτι του. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ διότι ο βλακώδης νόμος που απαγορεύει τις κάμερες να κοιτάν "προς τα έξω" εξακολουθεί να ισχύει και επί γαλαζαίων. Σκεφθείτε αν ΟΛΟΣ ο δημόσιος χώρος καταγραφόταν από κάμερες και ΟΛΟΙ οι εγκληματίες ήξεραν ότι θα τους τσάκωναν βάσει αυτού του υλικού, πόσο θα δυσκόλευε το επάγγελμα "έγκλημα", που σήμερα, σ΄αυτή τη γελοία χώρα, είναι η πιο επικερδής ενασχόληση, με το λιγότερο ρίσκο. Μόνο killer pass δεν έχει δώσει ο "άριστος".

Κουράγιο, σύντροφοι, ήμουνα νιος και γέρασα και θα πεθάνω με τον καημό ότι…

 

 στην Ελλάδα δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή πως ζω σε φυσιολογική χώρα.

Με τον ίδιο καημό πέθανε κι ο πατέρας μου και ο παππούς μου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: