"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΤΑΝ: Κράτος που εχθρεύεται τη χαρά

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

Είχα γράψει ένα άρθρο για το κράτος που εχθρεύεται τη χαρά

Οι μπολσεβίκοι του Μα(ρ)ξίμου με επιβεβαιώνουν κάθε μέρα.

Γιατί ρε, ανώμαλοι σταλινικοί, θα πρέπει κάποιος να δηλώσει την πισίνα;

Επειδή δεν μπορείτε να πιάσετε τη φοροδιαφυγή (που όλες οι κυβερνήσεις διευκολύνουν όταν γίνεται σε υψηλό επίπεδο, για να έχουν τα κόμματα γεμάτα τα μαύρα ταμεία τους...) ενοχοποιείτε μια γούρνα με νερό;

Πόσο κοστίζει μια πισίνα;

Όσο ένα μεσαίο αυτοκίνητο.

Γιατί την φορολογείτε;

Αν φτιάχτηκε με φορολογημένα χρήματα, γιατί κάθε βουτιά στη δική σου πισίνα θα πρέπει να κοστίζει και πεντάευρω;

Και γιατί μόνο η πισίνα;

Εγώ, ας πούμε, έχω τρία πιάνα και 5 κιθάρες (και καμμιά 20αριά άλλα όργανα). Όλα μαζί κοστίζουν περισσότερο από μια πισίνα. Βάλτε φόρο και στην κατοχή μουσικών οργάνων, γελοίοι! (Λες να τους δίνω ιδέες;)

 Άντε χαθείτε, καθάρματα της σοσιαληστρικής παράνοιας, που…

 

 θέλετε πολίτες μίζερους, ραγιάδες να εκλιπαρούν για το μπαξίσι του πολυχρονεμένου εφέντη για να μην πεθάνουν της πείνας.

Υ.Γ. Όμως, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, που θα εξαφάνιζε σε μια μέρα τη φοροδιαφυγή με flat tax 15%, ΦΠΑ 15% και αναγνώριση ΟΛΩΝ των εξόδων, ώστε να έχεις κίνητρο να ζητάς αποδείξεις από τους πάντες, δεν σας άρεσε. Ο Τζήμερος δεν τα έλεγε "στρογγυλεμένα". Λουστείτε τώρα τους γαλάζιους μπολσεβίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: