"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΕΞΙΑ ΨΕΚΑΣΜΕΝΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ζήλια ψώρα

Ο πρόεδρος Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στον Νικόλα τον Ανδρουλάκη, τον οποίον κατηγορεί ότι πνίγει το θέμα της παρακολούθησης του.

 Κατ’ αρχάς, έπρεπε να έχει υποβάλει μηνύσεις κατά των υπευθύνων, λέει.

Επειτα, γιατί ο Ανδρουλάκης πήγε αυτοπροσώπως στον κ. Ράμμο, διερωτάται ο πρόεδρος, και δεν υπέβαλε τηλεφωνικώς το αίτημά του;

Το έκανε για το σόου μπροστά στις κάμερες, απαντά ο ίδιος.

Το προφανές σε μένα, πάντως, είναι ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης σκάει από τη ζήλια του και ψάχνει έναν τρόπο να μπει και αυτός στην εικόνα της υπόθεσης. Θα έδινε και τι δεν θα ‘δινε, μη σας πω ακόμη και 100 ευρώ, για να ήταν και αυτός στόχος παρακολούθησης.

Πώς θα μπορούσε να το πετύχει;

Μόνος του δεν μπορεί, χρειάζεται άνωθεν βοήθεια.

Ο Ιησούς, λ.χ., δεν μπορεί να βοηθήσει;

Νομίζω ότι μπορεί θαυμάσια να πει δυο κουβέντες στον Μητσοτάκη ότι πρέπει να παρακολουθείται ο Κυριάκος Βελόπουλος. Καλά, αντιλαμβάνομαι ότι αυτοπροσώπως δεν μπορεί να το κάνει, καταλαβαίνω τις δυσκολίες. Μπορεί όμως να του γράψει μια επιστολή, βρε αδελφέ, που του αρέσει κιόλας να γράφει επιστολές! Τα λέω όλα αυτά, για να προετοιμάζονται οι αρμόδιοι στο Μαξίμου, να ειδοποιήσουν την αστυνομική φρουρά να είναι έτοιμη με το ενδεχόμενο και να μην πέσει πανικός.

Αν, λοιπόν, εμφανιστεί στην είσοδο του Μαξίμου ένας τύπος με έναν πάπυρο στο χέρι, ένας τύπος που από μακριά θα μοιάζει με κλοσάρ και, από κοντά, θα μοιάζει με διασταύρωση Βεδουίνου και κομπάρσου από το «Life of Brian», να μην πανικοβληθεί κανείς. Αντιμετωπίστε τον ψύχραιμα, σαν να είναι συνηθισμένο, καθημερινό θέαμα. Θα είναι ο αγγελιαφόρος με την επιστολή.

Επίσης! Βασικό αυτό, ευτυχώς δεν το ξέχασα.

Φροντίστε να υπάρχει πάντα στην πύλη του Μαξίμου…

 

 ένας αστυνομικός με καλή γνώση της αραμαϊκής, για να μην υπάρξουν προβλήματα στη συνεννόηση.

Φυσικά, η επιστολή θα είναι στα ελληνικά, τη μητρική γλώσσα του Θεού…

Δεν υπάρχουν σχόλια: