"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικα ΕΘΝΙΚΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ: Ο ξάδερφος Τσίπρας


Του ΜΑΝΟΥ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΥ

ξάδερφος (ο) 1. δεύτερος βαθμός συγγένειας, «στην Ελλάδα όλοι έχουν από έναν ξάδερφο για μια εξυπηρέτηση», 2. αυτός που κατέχει μια θέση χαριστικά εξαιτίας κάποιας συγγένειας, «αν ο Γιώργος δεν ήταν ξάδερφος, το πιθανότερο θα ήταν να τον ζει η πρόνοια», ΣΥΝ Λιάπης, Καραμανλής, 3. αυτός που δεν ξέρει τι λέει, «να ηχογραφείς αυτά που λέει γιατί είναι ξάδερφος και μετά τα αρνείται».

Δαγκωτό λόγω... επιθέτου

Το σύνηθες καταφύγιο του πολιτικού, που έχει πει μια ανοησία και έχει γίνει αντιληπτή, είναι η «μονταζιέρα».

Ο ξάδερφος Τσίπρας προφανώς δεν είναι η εξαίρεση κι όταν κατάλαβε ότι η σπουδή του να φέρει αντιρρήσεις στην πληρωμή των ζημιών ενός σχολικού βανδαλισμού από τους γονείς του βανδάλου, το μόνο που έκανε ήταν να επιβεβαιώσει τη φιλοβανδαλιστική φύση του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισε να κλαψουρίζει για μονταζιέρες.

Ηταν όμως τόσο σαφή αυτά που είχε πει, που μας χάρισε το κωμικό θέαμα ενός ανθρώπου που υποστηρίζει κάτι και ταυτοχρόνως αρνείται ότι το υποστηρίζει.

Η δική μου συμβουλή είναι να μην ανησυχεί για το τι θα σκεφτούν οι πιθανοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Οχι τόσο επειδή αν σκεφτόντουσαν μάλλον δεν θα ήταν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως επειδή όσοι είναι να τον σταυρώσουν στις ευρωεκλογές δεν θα το κάνουν για τον ίδιο και τις απόψεις του, αλλά για το επώνυμό του.

Γενικώς οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοί που...

 

 θα έχουν τον μικρότερο προβληματισμό στην επιλογή των υποψήφιων που θα σταυρώσουν στο ευρωψηφοδέλτιο. Ετσι κι αλλιώς όλοι οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος είναι εξίσου ικανοί και έτοιμοι να συκοφαντήσουν την Ελλάδα και να παλέψουν για να της κοπεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: