"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΣ ΟΡΘΑ ΑΝΩΜΑΛΟΠΛΗΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Πατέρας γένους θηλυκού!

Του ΘΑΝΟΥ ΤΖΗΜΕΡΟΥ

 

H Rebekah Wilson (αριστερά με τα μακριά μαλλιά) έκανε παιδί ενώ ήταν παντρεμένη με την Kris Williams (δεξιά).

Δεν πήγε σε τράπεζα σπέρματος, αλλά προτίμησε κάποιον γνωστό της - το άρθρο δεν διευκρινίζει αν η σύλληψη έγινε με φυσικό τρόπο ή υποβοήθηση.

Το ζευγάρι των κυριών μεγάλωσε το παιδί μέχρι την ηλικία των 2 ετών, οπότε τα "έσπασαν" (συμβαίνουν αυτά και στα καλύτερα ομοφυλόφιλα ζευγάρια) και η Rebekah πήρε το παιδί και πήγε να ζήσει με τον δότη σπέρματος και βιολογικό του πατέρα, με τον οποίον απ' ό,τι φαίνεται κάτι "έπαιζε" και πριν.

Η Kris πήγε στα δικαστήρια διεκδικώντας την... πατρότητα του παιδιού (είναι η ιστορία που σας παρουσίασα ελαφρώς παραλλαγμένη αλλάζοντας τα ονόματα σε Άννα, Βάσω και Γιάννης). Η θέση της Kris ήταν νομικώς ακλόνητη: τα παιδί γεννήθηκε ενόσω ήμασταν παντρεμένες με την Rebekah, άρα είμαι εγώ ο πατέρας! Διεκδικώ συνεπιμέλεια! Όμως ο δικαστής απέρριψε την αγωγή (με κάποιο δικονομικό σκεπτικό) λέγοντας ουσιαστικά: άσε το ζευγάρι ήσυχο! Δεν θα διαστρέψουμε τη φύση.

Το απίστευτο είναι ότι την απόφαση αυτή, που κάθε λογικός άνθρωπος επικροτεί, την καταδίκασε η προοδευτικουριά των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη!

«Είναι μια υπενθύμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια ότι συνεχίζουμε να ζούμε σε ένα νομικό σύστημα και μια κοινωνία που δεν είναι πάντα δίκαιη και δεν ακολουθεί πάντα το νόμο», δήλωσε η Shannon Minter, δικηγόρος του "Εθνικού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Λεσβιών". «Αυτά τα ζευγάρια μπορεί να αντιμετωπίσουν άδικα, ακόμη και παράνομα εμπόδια για τη διασφάλιση και την προστασία των γονικών τους δικαιωμάτων, και αυτό είναι απλώς μια πραγματικότητα».

Κι όμως, από νομικής πλευράς, δίκιο έχει η δικηγόρος του "Εθνικού Κέντρου για τα Δικαιώματα των Λεσβιών"!

Αυτά συμβαίνουν όταν οι νόμοι διαστρέφουν τη φύση.

Αυτά θα …

 

αρχίσουν να συμβαίνουν κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: