"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝουΔο-γαλαζαίικο ΠΕΤΣΩΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΠΛΗΚΤΟ ΚΟΥΛΟ-ΧΑΝΕΙΟ: Το ποτήρι ξεχείλισε – Υπάρχει και (ΠΕΤΣΩΜΕΝΗ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ

 


Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Το να μην αναφέρουν λέξη απο την κατάθεση της κ. Μαρίας Καρυστιανού στη Βουλή, μητέρας θύματος στη δολοφονία των Τεμπών, είναι κάτι που μας έχει συνηθίσει η υποδουλωμένη στον Μαμωνά ελληνική “δημοσιογραφία”.

Η λίστα Πέτσα είναι υπαρκτή. Και δεν ντρέπονται να τους υπαγορεύουν τι να γράψουν ή να πουν επι πληρωμή.

Ο Μητσοτάκης εκμαύλισε τα πάντα. Ως εκμαυλιστής κάθε πτυχής της ζωής μας θα μείνει στην ιστορία.

Το να βγαίνουν, άθλιοι “δημοσιογραφίσκοι” και να υποδεικνύουν στην κ. Καρυστιανού να μην πολιτευτεί με κάποιο κόμμα, υπονοώντας πως γι αυτό έκανε τις καταγγελίες στη Βουλή, ξεπερνά κάθε όριο ανοχής και είναι ΑΛΗΤΕΊΑ. Δεν είναι δημοσιογραφία. Η αλητεία δεν έχει σχέση με την δημοσιογραφία.

Για τους αφελείς, ακόμη, και τους παλαιομοδίτες η δημοσιογραφία είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα.

Για τους πιο πραγματιστές, είναι ένα επάγγελμα. Αλλά πρέπει να ασκείται με αξιοπρέπεια. Όταν ξεφεύγει απο στοιχειώδεις κανόνες ανθρωπισμού περνά στην σφαίρα της αλητείας.

Αν θέλουν να διατηρήσουν κάποιον σεβασμό τα δημοσιογραφικά όργανα ας αφήσουν τις υποκριτικές εκκλήσεις για τήρηση της δεοντολογίας. Η αλητεία δεν αντιμετωπίζεται με εκκλήσεις.

ΥΓ1: Η κ. Καρυστιανού είναι επιτυχημένη παιδίατρος . Το ιατρείο της βρίσκεται 50 βήματα απο το σπίτι μου στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχει ανάγκη της πολιτικής έκθεσης, όπως υπονοούν τα αθηναϊκά λαμόγια.

Αυτό το ευτελές αθηναϊκό μόρφωμα...

 

 ξευτέλησε τα πάντα στην Ελλάδα.

Ακόμη και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δεν άντεξε, φαίνεται, τον οχετό τους. Και τα παράτησε. Περιμένουμε και άλλοι- αν υπάρχουν- να δείξουν τα όρια της αντοχής τους.

Η πολιτική στην Ελλάδα κατάντησε ασχολία μαφιόζων, μωροφιλόδοξων η συμπλεγματικών τύπων.

ΥΓ2: Ορισμός της αλητείας: Αλητεία είναι κάθε τι που προσβάλλει βάναυσα την ανθρώπινη υπόσταση.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: