"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πάντα στις Σπέτσες κατοικούσαν;

Toυ Δημήτρη Καμπουράκη

Βγήκε πάλι στα ξεκούδουνα και κάτι μοίρασε ο Μητσοτάκης. Δίχως να έχει ούτε εκλογές, ούτε κάποια πολιτική πίεση από την Αντιπολίτευση, ούτε κοινωνική αναταραχή για κάποιο ζήτημα, ούτε καν κακές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνησή του, έτσι, ξάφνου, στις 22 Ιανουαρίου μοίρασε 880 εκατομμύρια.

Ας μην απαριθμήσω τώρα τα επιμέρους ποσά, δημοσιεύεται παντού πόσα έδωσε και ποιους αφορούν, είναι κυρίως μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας και καταπολέμησης της υπογεννητικότητας.

Δεν πρόλαβε να τα ανακοινώσει και όρμησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Κοροϊδία» ανακάλυψε ο Σύριζα για των αρμοδίων τομεαρχών Νίκου Παππά και της Κατερίνας Νοτοπούλου. Και δεν κάνουν έναν κόπο να μετρήσουν πόσες φορές είπαν την προηγούμενη τετραετία τη λέξη «κοροϊδία»;

Κι έπειτα άλλον έναν κόπο να ξαναθυμηθούν τι ζημιά τους έκαναν στις διπλές εκλογές του 2023 αυτές οι Μητσοτακικές «κοροϊδίες».

Οι ίδιοι, μετά το αρχικό σοκ έλεγαν στις τηλεοράσεις ότι «μάλλον δεν καταλάβαμε τι επίδραση είχαν στον απλό κόσμο τα επιδόματα Μητσοτάκη».

Έτσι έλεγαν μετά το μοιραίο γι αυτούς καλοκαίρι του 2023, υποσχόμενοι να δουν αλλιώς την αντιπολιτευτική τους τακτική, πλην ακόμα κι αν αλλάζει ο αριστερός Μανολιός, δεν μπορεί να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.

Πάλι στις «κοροϊδίες» καταφεύγουν, τα ίδια ακριβώς λένε κάθε φορά που ο Μητσοτάκης μοιράζει όποιο πλεόνασμα καταφέρνει να μαζέψει από την ανάπτυξη ή από μεταρρυθμιστικά μέτρα που αποφέρουν ρευστό στα ταμεία. Άλλη λέξη πλην της «κοροϊδίας» δεν ξέρουν. Αυτή έμαθαν, αυτή χρησιμοποιούν.

Όχι ότι οι άλλοι της αντιπολίτευσης είναι καλύτεροι. «Πολύ λίγα, πολύ αργά» είπε το Πασόκ, «σταγόνα στον ωκεανό» είπε το ΚΚΕ, μόνο που αυτοί οι δύο μπορούν να επικαλεστούν την (έστω και μικρή) άνοδο τους στις εκλογές και στις δημοσκοπήσεις. Άρα θεωρητικώς μπορούν να ισχυριστούν (στον εαυτό τους και στους άλλους) ότι δούλεψαν και δουλεύουν οι αφορισμοί τους.

Το Πασόκ και το ΚΚΕ ευτυχέστατοι είναι με τις δυο-τρεις μοναδούλες που έχουν τσιμπήσει, γιατί ν’ αλλάξουν αντίληψη και συνθηματολογία; Ο Σύριζα όμως με τις είκοσι μονάδες πτώση;

Αν το καλοσκεφτεί κάποιος νουνεχής, ειλικρινά θα απορήσει. Ένα κόμμα που από το 35% πήγε στην περιοχή του 10%, ταλανίζεται υπερήφανο και επαναλαμβάνει με ανατριχιαστική ακρίβεια εκείνα που το καταβαράθρωσαν. Τι διάβολο, πάντα …

 

στις πλούσιες κοσμοπολίτικες Σπέτσες ζούσαν και πιστεύουν ότι ο διαμοιρασμός 880 εκατομμυρίων είναι κοροϊδία άνευ σημασίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: