"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: O Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπό διαμόρφωσιν πολιτικό σκηνικό

 


Tου Παντελή Σαββίδη
 

Όπως έχω γράψει επανειλημμένως η Ελλάδα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, προτεκτοράτο. Και ο προστάτης του προτεκτοράτου μεριμνά για την επιβίωση και την λειτουργία του.
 

Η πρώτη φορά που οι Αμερικανοί ανησύχησαν για την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδος ήταν με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Έκαναν παρασκηνιακές κινήσεις αναζητώντας εναλλακτική λύση σε περίπτωση που έπεφτε ο Μητσοτάκης. Ο κίνδυνος παρήλθε αλλά η ανησυχία της πολιτικής αποσταθεροποίησης σε μια ευαίσθητη περιοχή και σε μια κρισιμη στιγμή, έμεινε. Έπρεπε να διαμορφώσουν έναν άλλο πόλο. Έναν πόλο εναλλακτικό της δεξιάς Νέας Δημοκρατίας. ¨Εναν πόλο με κεντρώα χαρακτηριστικά.

    Καλούν τον Τσίπρα στις ΗΠΑ (όλοι το καλοκαίρι πηγαίνουν στην θάλασσα για διακοπές, ο Τσίπρας πήγε στις ΗΠΑ. Ξέρετε πώς είναι στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο και Αύγουστο;) και την περίοδο που ο Τσίπρας βρίσκεται εκεί εμφανίζεται η επιλογή Κασσελάκη.

Όλως παραδόξως ο Τσίπρας όταν επιστρέφει υποστηρίζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη.
 

Το ότι πίσω απο αυτήν την εξέλιξη βρίσκεται η Ομοσπονδία της οποίας είμαστε προτεκτοράτο δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία. Το ερώτημα είναι τι γίνεται απο δω και πέρα;

    Είτε με τον Κασσελάκη είτε με την Αγτσιόγλου οι μέρες του Συριζα είναι μετρημένες. Ανάλογες εξελίξεις πρέπει να αναμένονται και στο ΠΑΣΟΚ.

Απο τις δυνάμεις που θα απελευθερωθούν και απο τα δύο κόμματα θα διαμορφωθεί ένα νέο κέντρο, το οποίο θα αποτελεί την εναλλακτική κυβερνητική λύση της ΝΔ. Αλλά το σχήμα αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να διαμορφωθεί και μια αριστερά η οποία θα εκτονώνει τις λαϊκές αντιδράσεις και θα συμμετέχει σε κυβερνητικούς συνασπισμούς όταν δεν σχηματίζονται αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Όπως στη Γερμανία.
 

Απο τα υπολείμματα του Συριζα και του ΠΑΣΟΚ θα διαμορφωθεί αυτή η νέα αριστερά.  

Ξεχάστε τα κόμματα του παρελθόντος. 

Οι εξελίξεις στον Συριζα και στο ΠΑΣΟΚ θα πυροδοτήσουν...

 

 αλλαγές και στη ΝΔ της οποίας η ηγεσία έχει, ήδη, αμφισβητηθεί. 

Προς το παρόν εμφανίζει μια εικόνα ενότητας λόγω νομής της εξουσίας.
 

Άρα με την βοήθεια των ΗΠΑ διαμορφώνεται ένα νέο πολιτικό σκηνικό.
 

ΥΓ: αυτό δείχνουν οι εξελίξεις με λογικούς συνειρμούς. Αν δεν είναι όλα αυτά στις σκέψεις των ΗΠΑ κάποιος πρέπει να τα σκεφθεί ώστε να υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές λύσεις στην χώρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: