"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Ο Αλέξης γνώριζε από την πρώτη στιγμή

 


Του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Στις αγορές, στην πολιτική και στην ζωή γενικότερα τα πράγματα είναι απλά και σχετίζονται με το προφανές. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας και μόνο αν δεν θέλουμε να το πιστέψουμε αναζητούμε απαντήσεις στην μεταφυσική

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα έφτανε μέχρις εδώ αν δεν είχε την στήριξη ή έστω την «ανοχή» του Αλέξη Τσίπρα.  

Οπότε το ερώτημα δεν είναι γιατί ο Στέφανος τους έκλεψε τα πορτοφόλια, αλλά γιατί τον «επέλεξε» ο Αλέξης Τσίπρας.

Ξέρω, ξέρω! Θα μου πείτε ότι το σημερινό σημείωμα ξεκινάει από μία αυθαίρετη βάση, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα δημιούργημα του Αλέξη Τσίπρα. Λες κι αν ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορούσε να διαψεύσει αρχής εξαρχής την σχετική φημολογία. 

Δεν είναι ότι δεν μπόρεσε.  

Είναι ότι δεν το θέλησε. Αν διέψευδε τα σχετικά δημοσιεύματα που «φυτεύτηκαν» εντέχνως, το φαινόμενο «Στέφανος Κασσελάκης» θα είχε τελειώσει πριν ακόμη εκδηλωθεί. Να μην ξεχνάμε ακόμη ότι ο πιο ένθερμος υποστηριχτής του Στέφανου ήταν από την πρώτη στιγμή ο Παύλος Πολάκης, με το μυαλό του οποίου είναι ερωτευμένη η σύζυγος Τσίπρα.

Ότι το έκανε, το έκανε. Το ερώτημα είναι το γιατί

Κι εδώ υπάρχουν πολλές θεωρίες με την πλέον διαδεδομένη ότι θέλησε να εκδικηθεί όσους τον υπονόμευσαν. 

Μια ακόμη είναι ότι επιδιώκει την πολυδιάσπαση του χώρου, έτσι ώστε να στην συνέχεια να εμφανιστεί ως μεσσίας και να εγγυηθεί την ενότητα και μία νέα τετραετία. 

Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι μπορεί να ισχύει και τι όχι σε σχέση με αυτά τα σενάρια. Αλλά εκείνο που σίγουρα ισχύει είναι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα κάποιος πρόεδρος μεγάλου κόμματος να επιστρέψει από την ώρα που παραιτήθηκε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την έμμεση στήριξη του Αλέξη Τσίπρα. Αλλά και μιας ομάδας ισχυρών επιχειρηματιών. Δεν λέμε κάτι καινούργιο. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2012 «ανακάλυψαν» και έπαιξαν το χαρτί του Αλέξη Τσίπρα και της αριστεράς.  

Δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν διδάχτηκαν το παραμικρό από την περιπέτεια του 2015.  

Κι αυτό είναι τρομαχτικό από μόνο του:  

Ότι μπορεί, δηλαδή...

 

 να οδηγηθούμε σε κάτι ανάλογο, επειδή ένα κομμάτι της ελίτ ζει στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη και έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την Αθήνα ως ένα μεγάλο πειραματικό εργαστήρι...




Δεν υπάρχουν σχόλια: