"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Κασσελάκης: μια παγκόσμια πρόκληση


Του ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο μακαρίτης Αγγελος Βλάχος με είχε ρωτήσει αν είμαι «σιταρήθρα» ή «κουκουβάγια». Του είχα απαντήσει πως είμαι «κουκουβάγια». Κοινώς δεν είμαι πρωινός τύπος. Σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις εναντιώνομαι στη φύση μου και σηκώνομαι νωρίς. Οπως προχθες που ξημέρωσε μια «καινούργια μέρα για την Ελλάδα». Ο Λουδοβίκος και ο Χρόνης, οι δύο αίλουροι συγκάτοικοί μου, αφού τεντώθηκαν έτρεξαν στα κουπάκια τους περιμένοντας το πρωινό τους. Υπάκουσα στις εντολές τους και αμέσως μετά άναψα τον υπολογιστή μου. Ηθελα να μελετήσω τον αντίκτυπο που είχε στην παγκόσμια κοινότητα η εκλογή Κασσελάκη.  

Εκκωφαντική σιωπή. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Μπάιντεν, Σι, Πούτιν, κανείς τους δεν είχε τολμήσει να αντιδράσει.  

Αδιαφορούν για τον ηγέτη 130.000 ολόκληρων Ελλήνων; Ή μήπως τον φοβούνται τόσο ώστε δεν τολμούν ούτε το όνομά του να προφέρουν;  

Η θεωρία του χάους έχει περιγράψει το φαινόμενο: το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει καταιγίδα στην Καλιφόρνια. Φαντάσου τι μπορεί να προκαλέσει η εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκινάει από τον ενθουσιασμό του Αντώναρου και του Πολάκη και δεν ξέρεις πού μπορεί να σταματήσει. Ο κόσμος μας είναι εύθραυστος. Τον απειλούν φυσικές καταστροφές, ανεξέλεγκτες μετακινήσεις πληθυσμών, πόλεμοι. 

Πού χωράει σ’ όλ’ αυτά ο Κασσελάκης και οι 70.000 ολόκληροι ψηφοφόροι του; 

 Αυτά παθαίνεις όταν παραβιάζεις τη φύση σου και ξυπνάς αξημέρωτα. Σου ξεφεύγει το προφανές. Οι ηγέτες του κόσμου δεν πρόκειται να αποφανθούν για το «φαινόμενο» αν δεν έχουν κάποια έγκυρη μελέτη των υπηρεσιών τους. Κοινώς αναλύουν τον Κασσελάκη και όταν έχουν στα χέρια τους κάποια σοβαρά δεδομένα θα μιλήσουν.

Φίλε αναγνώστη. Αν προσέβαλα τη νοημοσύνη σου ζητώ συγγνώμη. Ομως οφείλω να ομολογήσω πως το «φαινόμενο» δεν έχει αφήσει αλώβητη ούτε τη δική μου. Κυρίως όταν βρίσκομαι αντιμέτωπος με όσους απορούν ή εκστασιάζονται με τη θεαματική άνοδο στο βάθρο της δημοσιότητας ενός προσώπου που μέχρι προχθές δεν υπήρχε.  

Απορούν πώς είναι δυνατόν να αλώσει το «κάστρο»

Προϊόν διαπλοκής, δημιούργημα των «Αμερικανών» – εδώ που τα λέμε, αν οι «Αμερικανοί» ασχολούνται με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο. 

Το απλούστερο: το «κάστρο» περίμενε κάποιον να το αλώσει, κάποιον που δεν έμοιαζε με κανέναν από τους υπερασπιστές του, τους οποίους είχαν βαρεθεί. 

Ο Κασσελάκης είναι προϊόν μιας Αριστεράς που...

 

 βαρέθηκε τον εαυτό της. 

Τα υπόλοιπα δεν ξέρω ποιους αφορούν. Ισως τους ρακοσυλλέκτες της πολιτικής. Οσους ενδιαφέρονται για τα ράκη μιας Αριστεράς που έχει προ πολλού βρει τη θέση της στις σελίδες της Ιστορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: