"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Στο «σύμπαν» του ΣΥΡΙΖΑ και του παραλογισμού

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΠΡΟΥΝΗ

Για όσους νομίζαμε πως τα έχουμε δει και ακούσει όλα από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας. Κάθε μέρα μαθαίνουμε απίστευτα πράγματα για τα κυβερνητικά πεπραγμένα του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του.

Το «σύμπαν» του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να διαστέλλεται προκαλώντας «εκρήξεις» που προκαλούν το εξής ερώτημα: είναι παράλογα όσα ακούμε ή έχουμε αποτρελαθεί και καθόμαστε και συζητάμε έτσι χαλαρά τις διάφορες δηλώσεις των στελεχών της πρώτης φοράς αριστεράς;

ΑΝ, λοιπόν, το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης κάνει καλό στο περιβάλλον, γιατί τότε δεν αυξάνουμε και άλλο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης; Ας τον δεκαπλασιάσουμε. Ετσι, θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν καλοριφέρ και όσοι έχουν απομείνει. 

Κι αν παγώσουν πολίτες από το κρύο; Δεν πειράζει. Αν είναι για να σωθεί το περιβάλλον, μήπως αξίζει;

ΓΙΑΤΙ την πέταξε την ατάκα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος; Για να μας πείσει ότι είναι οικολόγος; Γι’ αυτό εκτινάχθηκε ο ΕΦΚ στα καύσιμα επί υπουργίας του; Ή γιατί προβλεπόταν στο τρίτο μνημόνιο που είχαν υπογράψει; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε για να σώσει το περιβάλλον, τότε μήπως αύξησε και τον ΦΠΑ στα μακαρόνια για να μην παχύνουμε; Μήπως γι’ αυτό αύξησαν σχεδόν όλους τους άμεσους και έμμεσους φόρους; Για «το καλό μας» που τραγουδάει και ο Γιάννης Μηλιώκας;

ΚΑΙ ο πολιτικός παραλογισμός συνεχίζεται. 

Μετά τον Νίκο Βούτση και τον Στέλιο Κούλογλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ομολόγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κυβερνήσει το 2015. Bad luck για τον ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμη χειρότερη τύχη για τη χώρα και τους πολίτες που πλήρωσαν τον λογαριασμό. Και τα λένε όλα αυτά σαν να μην τρέχει τίποτα. Οχι μόνο δεν ζητούν συγγνώμη, αλλά την αμέσως επόμενη στιγμή υποστηρίζουν πως ήταν σχεδόν αλάνθαστοι.

ΣΧΕΔΟΝ αλάνθαστοι, γιατί από την άλλη πλευρά ο Γιάννης Δραγασάκης τώρα… θυμήθηκε πως ήταν λάθος η τοποθέτηση του Γιάνη Βαρουφάκη στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Και συνεχίζοντας ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ανεπιτυχώς να μπαλώσει τα περί αυταπατών. Τι είπε; «Υπήρξαν εκτιμήσεις που δεν επιβεβαιώθηκαν και προσδοκίες που δεν επαληθεύτηκαν. Δεν ήταν δυνατόν να αντιστραφεί η πολιτική λιτότητας αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα. Ούτε μπορούσε να διαγραφεί μόνο το ελληνικό χρέος».

ΠΕΦΤΕΙΣ κάτω ή δεν πέφτεις ακούγοντας όλα αυτά; 

Ο Δραγασάκης «αγκαλιά» με τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους συντρόφους της αριστεράς δεν ζάλισαν την ελληνική κοινωνία πως μόλις θα γίνονταν κυβέρνηση όλα θα άλλαζαν;  

Πως θα έσκιζαν το μνημόνιο; 

Πως θα το καταργούσαν με έναν νόμο και ένα άρθρο; 

Πως με το ψευδοδημοψήφισμα θα «σκοτώναμε» τη λιτότητα; 

Πως θα διαγράφαμε το ελληνικό χρέος; 

Πως θα βαράγαμε τα νταούλια και οι αγορές θα χόρευαν;

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχουν καταλάβει γιατί έχασαν σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις. Ακόμα δεν έχουν κατανοήσει τι συνέβη όσο κυβερνούσαν.

 Ή βέβαια υπάρχει και το άλλο εξαιρετικά πιθανό ενδεχόμενο. Νομίζουν ότι...


 μπορούν ακόμα να πουλάνε σανό όπως έκαναν το 2015. Να λένε οτιδήποτε πολιτικά παράλογο. Και να υποδύονται τους πολιτικά «σοφούς». 

 Πώς το έλεγε ο Γιώργος Κωνσταντίνου για τον ποιητή Φανφάρα; «Και το μυαλό σου είναι θολό… κοκορίκο!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: