"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: To λαθρολάγνο μπουρδέλο προς πλήρη κατάρρευση...

Γράφει το LIBERAL.GR

Σε πλήρη κατάρρευση και σε συνθήκες αποσταθεροποίησης οδηγείται η χώρα καθώς κάθε «άμυνα» που νόμιζε ότι είχε στήσει η κυβέρνηση πέφτει.


Οι σύμμαχοι κτυπούν φιλικά την πλάτη και σχεδιάζουν προγράμματα αντιμετώπισης  της ανθρωπιστικής  πλέον κρίσης, οι γείτονες κλείνουν τα σύνορα στις πύλες εξόδου, ενώ η σύμμαχος Τουρκία κράτα εντελώς ανοικτές τις πύλες εισόδου για χιλιάδες μετανάστες που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά.

 
Η κυβέρνηση παραδομένη πια επιδίδεται σε πειραματισμούς με την επιβολή ασφυξίας στα νησιά προκειμένου να μην υπάρξουν εκτός ελέγχου καταστάσεις στην ηπειρωτική χώρα και στα σύνορα με τα Σκόπια,όπου όλο και αυξάνεται η πίεση από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν πάση θυσία να εγκαταλείψουν την Ελλάδα βρίσκοντας απέναντι τους φράκτες και κλειστές πύλες.


Αντιμέτωπη πια με τα χειρότερα σενάρια η Αθήνα, εξαντλεί τις δυνάμεις της είτε με ανούσιες ..δημόσιες σχέσεις όπως αυτή της ολοήμερης ενασχόλησης του  Α. Τσιπρα με τον επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβουλίου  Τζ. Πιτέλα, είτε με «υπερήφανες μάχες» εναντίον της  Αυστροουγγαρίας  των οποίων ηγείται  ο  Ν. Κοτζιάς, ανακαλώντας πρέσβεις, κλείνοντας  την πόρτα σε αυστριακούς υπουργούς, την στιγμή όμως που η Αυστρία, η Τουρκία  και αρκετές ακόμη χώρες πρακτικά οδηγούν την Ελλάδα στο χείλος της ανθρωπιστικής κρίσης και της αποσταθεροποίησης.

Πάρα τις προειδοποιήσεις και τα μηνύματα που έφθαναν εδώ και καιρό, η Αθήνα, επέλεξε την πολιτική του ….«λιάζονται» στο μεταναστευτικό υπονομεύοντας έτσι κάθε ιδέα για κοινή συντονισμένη επιχείρηση αντιμετώπισης  της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη τις τελευταίες δεκαετίες.


Η κυβέρνηση κάνει πως αιφνιδιάζεται από εξελίξεις που όμως ήταν προδιαγεγραμμένες, καθώς το σταδιακό  κλείσιμο της στρόφιγγας από την Γερμανία και τις άλλες Βορειοευρωπαικές  χώρες που δέχθηκαν τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών και προσφύγων ήταν δεδομένο ότι θα λειτουργούσε ως ντόμινο φθάνοντας τελικά στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα..


Έτσι με το διαδοχικό κλείσιμο των συνόρων της Αυστρίας, της Σλοβενίας, της Σερβίας, της ΠΓΔΜ και αυτής ακόμη της Αλβανίας, χιλιάδες άνθρωποι που στέλνει ανεξέλεγκτα καθημερινά στην Ελλάδα η Τουρκία, εγκλωβίζονται στο ελληνικό έδαφος.


Ο κ. Τσιπρας ο οποίος τώρα  εμφανίζεται ως υπέρμαχος των ευρωπαϊκών αξίων,της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της αρχής της τήρησης των συμφωνηθέντων (σ.σ. ο ίδιος που εξελέγη με σύνθημα το σκίσιμο των Μνημονίων και των Συμφωνιών με τους δανειστές και την Ε.Ε. και την «ανατροπή» της  Ευρώπης) σήμερα αφήνει τη χώρα να παραδοθεί έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Erdogan και των προεκλογικών σκοπιμοτήτων της A. Merkel.


Η κ. Merkel κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε μέχρι τις  εκλογές της 13ης Μαρτίου σε τρία γερμανικά κρατίδια, να συντηρηθεί η εικόνα ότι είναι διαχειρίσιμη για την  χώρα της η μεταναστευτική κρίση και ότι με οποιοδήποτε τρόπο θα αποτραπεί ο κίνδυνος να βρεθεί αντιμέτωπη η  Γερμανία με  ένα νέο ανεξέλεγκτο ρεύμα μεταναστών και προσφύγων,οι όποιοι είτε θα συγκρατηθούν  στα ελληνικά νησιά και στα στρατόπεδα που ετοιμάζει  ανά την Ελλάδα ο Π. Καμμένος  είτε θα ανακοπούν στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

 
Παρά την γενική αποδοκιμασία της Αυστρίας και των χωρών του Visegrad για την σκληρή αντιμετανάστευτική στάση που επιλέγουν, είναι προφανές ότι από το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα και την μετατροπή της χώρας μας σε ανοικτό στρατόπεδο προσφύγων, ωφελούνται όχι μόνο οι Αυστριακοί και οι Ούγγροι άλλα κυρίως οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Σουηδοί και οι άλλες χώρες που αποτελούν τους κύριους προορισμούς προσφύγων και μεταναστών.


Ενώ η Αθήνα δίνει τις ..μάχες της εναντίον της Βιέννης ,που τελικά αποδεικνύονται ατελέσφορες μια και προορίζονται περισσότερο για  εσωτερική κατανάλωση, τα σύνορα μένουν ουσιαστικά κλειστά και επομένως η μοναδική ελπίδα για την χώρα δεν είναι  άλλη από την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών  από την Τουρκία.



Όμως η Αθήνα μετά την παγίδευση της, από την Α. Merkel και τον Α. Davutoglu  και την συναίνεση της σε μια επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα πρόσκληση προς το  ΝΑΤΟ να αναλάβει ρόλο  που υποκαθιστά ελληνικές κυριαρχικές αρμοδιότητες στο Αιγαίο και καθιστούν την Συμμαχία  επιδιαιτητή που θα κρίνει τις τουρκικές διεκδικήσεις  εις βάρος της χώρας μας, επιμένει στο λάθος. Και  ενώ τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και διμερώς, η Άγκυρα έχει βάλει στο τραπέζι  όλο το πλαίσιο της αμφισβήτησης του status quo στο Αιγαίο, συνεχίζει να εναποθέτει στο καθεστώς Erdogan τις ελπίδες της ότι θα ανακόψει  τις μεταναστευτικές ροές.


Είναι η ιδία κυβέρνηση η οποία ,την ίδια ώρα που ξιφουλκούσε με αυστριακούς, Σλοβάκους, Ούγγρους και λοιπούς , «κατάπιε»  το ανακοινωθέν του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών που αναφέρει ότι η πρόσκληση που απηύθυναν  οι υπουργοί άμυνας της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Ελλάδας προς το ΝΑΤΟ, ήταν στο πλαίσιο που είχαν αποφασίσει λίγες ημέρες νωρίτερα  στην συνάντηση τους ο Α. Davutoglu και η κ. Merkel…

Δεν υπάρχουν σχόλια: