"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Βόρειος Τουρκορέα!

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πρέπει να νιώθει ανασφάλεια. Βρέθηκε δυνατός ανταγωνιστής στις επιδείξεις αυτοκρατορικού μεγαλείου!



Τσοκ γκιουζέλ! Ο μέγας χορηγός, αρωγός, εμπνευστής, ηγέτης και στρατάρχης του ISIS θα γιορτάσει συντόμως (στις 26 Φεβρουαρίου) τα γενέθλιά του! Ονομάζεται Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  


Αυτός ο κυριούλης με τον μύστακα είναι πρόεδρος της Τουρκικής «Δημοκρατίας» (ναι, έτσι το λένε οι χιουμορίστες), είναι τερματισμένος, φανατίλα ισλαμιστής, έχτισε ανάκτορο χιλίων τόσων δωματίων και, αν δεν του πολυαρέσουν όσα γράφεις, μπορεί να διατάξει να εμφανιστούν μπροστά σου μερικοί νταβραντισμένοι για να σε πάνε σε τόπους μαγικούς, που θα σου θυμίσουν την ταινιάρα «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου».
 

Στις 26 Φεβρουαρίου αυτός ο «μετριοπαθής ισλαμιστής» (έτσι τον αποκαλούσαν οι ελληνόφωνοι αναλυτές της αποκολοκύνθωσης) θα κλείσει τα 62 έτη και θα μπει στα 63. Κι επειδή είναι πολύ μετριοπαθής, έχει καταστήσει σχεδόν εθνική εορτή το γενέθλιο πάρτι του. Μια από τις «ομορφιές» (όρος που ανήκει στον μέγιστο ΛεΠα) που αποφάσισε να δει στα γενέθλιά του είναι παρέλαση με 2.023 μαθητές!


Στη μικρή φωτογραφία (πηγή: εφημερίδα «Ζαμάν») βλέπουμε το προεδρικό φιρμάνι που έφτασε σε σχολεία της περιοχής όπου βρίσκονται τα χίλια τόσα δωμάτια του παλατιού του. Εκεί λέει ότι πρέπει να συγκεντρωθούν 2.023 παιδιά με και χωρίς ειδικές ανάγκες για να παρελάσουν μέχρι το σεράι του.

Ο αριθμός 2.023 είναι συμβολικός, διότι το 2023 θα συμπληρωθούν 100 έτη από την ίδρυση της Τουρκικής «Δημοκρατίας». 


Αν συνεχιστεί έτσι η σταδιοδρομία του και δεν μπει ένα φρένο στην εξουσιαστική κούρσα του νεοσουλτάνου, τότε το 2017 θα έρθει μπουγιουρντί στα δικά μας σπίτια για να πάμε να παρελάσουμε εμείς μέχρι τη Βασιλέως Γεωργίου Β΄ (κάθετος της Ρηγίλλης), όπου βρίσκεται η τουρκική πρεσβεία, για να πούμε στον πρεσβευτή να διαβιβάσει τις ευχές των νεοραγιάδων στον πολυχρονεμένο εφέντη!
 

Το μόνο κακό είναι ότι...
 
η τουρκοποίηση θα μας αυξήσει το άγχος


Είχαμε ν' ανησυχούμε για το ευ ζην του Σουλεϊμάν που μας μόστραραν τα... ελληνοπρεπή κανάλια και τώρα αποκτήσαμε τον σεβντά επιπλέον ενός σουλτάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: