"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Κόβουν με «ψαλίδα» την σάρκα των γυναικών που δεν έχουν καλυμμένο το σώμα τους

Η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών δεν έχει όρια. Εκτελέσεις ομήρων με αποκεφαλισμό, όμηροι που τοποθετούνται σε μεταλλικά κλουβιά και στη συνέχεια βυθίζονται σε πισίνες για να πνιγούν και ακόμα, όμηροι δεμένοι με εκρηκτικά που ανατινάσσονται στον αέρα. Όμως, ο νέος τρόπος τιμωρίας για τις γυναίκες που δεν ντύνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Ισλαμικού Κράτους ξεπερνά κάθε φαντασία, καθώς τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλουν οι τζιχαντιστές τα θύματά τους γίνονται ολοένα και πιο απάνθρωπα.

Μια 22χρονη γυναίκα από την Μοσούλη, η Fatima, που μετά από επανειλημμένες προσπάθειες κατόρθωσε να αποδράσει από την πόλη, που αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ και να φθάσει ασφαλής με τα παιδιά της στο στρατόπεδο φιλοξενίας εκτοπισμένων Mabrouka, κοντά στην πόλη Ras al Ayn, στη βορειοανατολική Συρία, μια περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων, έκανε αποκαλύψεις σχετικά με το νέο «όπλο τιμωρίας» των τζιχαντιστών.

Όπως δήλωσε η γυναίκα οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη προκειμένου να τιμωρήσουν τις γυναίκες που δεν έχουν καλύψει πλήρως το σώμα τους χρησιμοποιούν ένα μεταλλικό όργανο, που μοιάζει με ψαλίδα ή με «τεράστια μεταλλική σιαγόνα που φέρει κοφτερά δόντια». Οι κάτοικοι στην πόλη αποκαλούν το νέο εργαλείο των τζιχαντιστών «ο κόφτης» ή «η δαγκάνα» και το χρησιμοποιούν για να κόβουν την σάρκα των γυναικών που δεν φορούν μπούρκα, κάλτσες και γάντια, όταν κυκλοφορούν έξω.

Η Fatima δήλωσε ότι πριν ένα μήνα οι τζιχαντιστές στη Μοσούλη συνέλαβαν την αδελφή της και την τιμώρησαν με τον «κόφτη», επειδή βγήκε έξω, αλλά είχε ξεχάσει τα γάντια της στο σπίτι. Η ίδια περιγράφει ότι το θύμα αισθανόταν αφόρητους πόνους, χειρότερους από τις ωδίνες του τοκετού και ανέφερε ότι το νέο εργαλείο τιμωρίας για τις γυναίκες στο Ισλαμικό Κράτος έχει γίνει ο «εφιάλτης» τους.


Από τον Ιούνιο του 2014, που η Μοσούλη έπεσε στα χέρια των τζιχαντιστών, η ζωή για τους κατοίκους έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και η απόδραση από την πόλη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όσοι όμως κατορθώνουν να αποδράσουν περιγράφουν ότι κάθε χρόνο οι βαρβαρότητες των τζιχαντιστών χειροτερεύουν ενώ οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά, μετά από τους βομβαρδισμούς της δυτικής συμμαχίας, έχουν καταστήσει την ζωή στην πόλη ανυπόφορη.

Ο Ibraham, ένας 26χρονος φαρμακοποιός που απέδρασε από την Μοσούλη στις 16 Ιανουαρίου, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα, νερό, ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα και υποστήριξε πως το φαρμακείο του ήταν σχεδόν άδειο, αφού η παραγωγή φαρμάκων από τα εργοστάσια γύρω από την Μοσούλη έχει σταματήσει, ενώ ελάχιστα φάρμακα εισάγονται από την Συρία. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι τιμές των φαρμάκων, αλλά και των τροφίμων, στην Μοσούλη έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένα κουτί Panadol το περασμένο έτος κόστιζε ένα δολάριο και τώρα η τιμή του είναι οκτώ δολάρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: