"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΓΥΝΑΙΚΑ: Τα θύματα του βιασμού στην μπανανία της Ινδίας: Μικρά κορίτσια, καμμένα πρόσωπα [photos]

Η Ινδή φωτογράφος Σμίτα Σάρμα αποτυπώνει θύματα βιασμών για να στείλει στον κόσμο ένα ισχυρό μήνυμα για τα δικαιώματα των γυναικών.




Sonia: Πήγαινε στο σπίτι της μαζί με την φίλη της Prajuna, όταν δύο οδηγοί φορτηγών, φίλοι των οικογενειών τους, προσφέρθηκαν να τις μεταφέρουν σπίτι. Αντ' αυτού όμως βίασαν τα δύο κορίτσια αφήοντάς τες να γυρίσουν πίσω ημίγυμνες και αιμορραγώντας



Η 12χρονη Pinky είχε πάει σε τελετή γάμου, μετά από πρόσκληση μίας γειτόνισσας στο σπί της. Εκείνη την οδήγησε στο γαμπρό της, ο οποίος και τη βίασε. Στη συνέχεια την απείλησαν να μην το πει πουθενά, ωστόσο εκείνη βρήκε το κουράγιο και το είπε στους γονείς της, οι οποίοι στη συνέχεια το κατήγγειλαν στην αστυνομία.  


Η Σάμα προσπάθησε να παλέψει με τους τρεις βιαστές της. Αυτοί σε αντίποινα την περιέλουσαν με κηροζίνη και τις έβαλαν φωτιά. Η Σμίτα Σάρμα συνάντησε την 20χρονη κοπέλα στο νοοσκομείο στο Βαρανάσι, αφού η μητέρα της κοπέλας αποφάσισε να διηγηθεί την φρικτή ιστορία. Η 20χρονη Σάμα πέθανε λίγες εβδομάδες μετά την επίθεση.



Η 13χρονη Mansi έπεσε θύμα trafficking και βιάστηκε από έναν άνδρα, 'ομως κατάφερε να ξεφύγει προτού την πουλήσει σε οίκο ανοχής. Κατήγγειλε το περιστατικό αλλά αντί για τον μαστροπό, συνελήφθη εκείνη. Ο άνδρας προερχόταν από την κοινότητα Yadav και είχε οικονομική επιρροή.



Τοπικό πολιτικό κόμμα προσπάθησε να πιέσει τη 17χρονη Kalpana να παντρευτεί το βιαστή της, αφότου την άφησε έγκυο. Όμως εκείνη αρνήθηκε. Την εκδίωξαν από το σπίτι και μετακόμισε στην Καλκούτα όπου τώρα εργάζεται σε κομμωτήριο.



Η 23χρονη Parama έπεσε θύμα βιασμού από τον πρώην σύζυγό της μπροστά στα μάτια τεσσάρων φίλων του. Αυτοί, που προσκλήθηκαν να δουν από κοντά το βιασμό, χειροκροτούσαν και ζητωκραύγαζαν κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιας πράξης. Η κοπέλα έκανε μήνυση και ο άνδρας συνελήφθη το 2013. Τώρα έχει βγει από τη φυλακή και ξαναπαντρεύτηκε.



Η κόρη της Hemanti, Sumana, ήταν μόλις 20 όταν βιάστηκε από τρεις άντρες προτού τη σκοτώσουν. Τώρα αυτοί είναι στη φυλακή, αλλά η οικογένεια δέχεται πιέσεις για να απορρίψει τις κατηγορίες. Στην Ινδία, κατηγορώντας το θύμα παρά τον βιαστή θεωρείταο πρόβλημα που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις



Η Rabri είναι μητέρα τη 15χρονης Rajani την οποία βίασε άνδρας από το ίδιο χωριό, όταν πήγε στην τουαλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: