"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Oι ΗΠΑ απειλούν να επαναφέρουν τις βίζα για τους Eλληνες - Προθεσμία μέχρι την 1η Φεβρουαρίου έχει δοθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο στο συριζοπληκτο κωλοχανείο να να ελέγξει το «τσουνάμι» πλαστών διαβατηρίων των μουσαφιραίων της κυρα-Τασίας

Politico: Oι ΗΠΑ απειλούν να επαναφέρουν τις βίζα για τους Eλληνες Προθεσμία μίας εβδομάδας έχουν δώσει οι ΗΠΑ στην Ελλάδα και άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να ελέγξουν το «τσουνάμι» πλαστών διαβατηρίων από τη Μέση Ανατολή, που τους τελευταίους μήνες έχουν πλημμυρίσει την Ε.Ε.



Διαφορετικά, οι ΗΠΑ εμφανίζονται έτοιμες να προχωρήσουν σε «έξωση» της χώρας μας από το Πρόγραμμα Κατάργησης Θεωρήσεων (Visa Waiver Program).


Όπως αποκαλύπτει η Politico, o Τζον Κέρι προειδοποίησε την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του, τον Δεκέμβριο του 2015. Περίπου 10 μέρες αργότερα, όπως τονίζεται, το αρμόδιο υπουργείο προχώρησε στην σύσταση μιας ειδικής ομάδας αστυνομικών, που μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου πρέπει να καταθέσουν πρόταση για αντικατάσταση των «παραδοσιακών» ταυτοτήτων με ηλεκτρονικές. 


Η προθεσμία αυτή λήγει την 1η Φεβρουαρίου, όταν και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (Homeland Security) Τζεχ Τζόνσον θα παρουσιάσει έκθεση προόδου στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. 
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι δύο από τις πέντε ευρωπαϊκές χώρες απειλούνται  πραγματικά με «κόκκινη κάρτα» -η Ελλάδα και η Ιταλία:

  «Οι κυβερνήσεις της Ευρώπης γνωρίζουν το πρόβλημα. Όταν συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ τη Δευτέρα οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., ο Γάλλος ΥΠΕΣ Μπερνάρ Καζνέβ ζήτησε να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα που θα αντιμετωπίσει την “βιομηχανία” πλαστών εγγράφων που έχει ανθίσει το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη και φέρει την υπογραφή του Ισλαμικού Κράτους» γράφει η Politico.

Δεν υπάρχουν σχόλια: