"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το σχέδιο "κατάταξης" του κομματικού στρατού στο ελληνόφωνο σοβιέτ


Στον φορολογούμενο θα σερβιριστεί ως "μεταρρύθμιση Δημόσιας Διοίκησης". 

Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ το ξέρουν ως προσκλητήριο του κομισάριου Βερναρδάκη για κατάταξη του κομματικού στρατού στο κράτος, με τις "ευλογίες" του Προέδρου Προκόπη Παυλόπουλου


Στην αντίπερα όχθη... οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική αγορά "υποδέχονται" 600.000 απολύσεις και περισσότερη μαύρη εργασία λόγω αύξησης φόρων. Σοβιέτ ζεις εσύ μας οδηγείς...


Βάλτε (κομματικό στρατό) τώρα που γυρίζει... και η αντιπολίτευση ψάχνεται μπας και χάσει τις καρέκλες στην Βουλή, τους τεράστιους μισθούς, τα προνόμια και τα "ζώα" (έτσι μας βλέπουν) που τους ψηφίζουν. 


Οι 25 κρατικοί μηχανικοί μέσα στους 42 διορισμούς κρατικών υπαλλήλων από τον κομισάριο Σκουρλέτη στο υπουργείο Ενέργειας  είναι απλώς "μερικές σκηνές" του σχεδίου κατάταξης του κομματικού στρατού ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος για τις ελλείψεις του οποίου ανησύχησε και ο "πρύτανης" των διορισμών επί Ν.Δ. Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος.


Η διαφορά είναι ότι οι αριστεροί, ως μαέστροι του κομματισμού στο ελληνικό Σοβιέτ, αποφεύγουν τις χοντράδες της Ν.Δ. του 2005 και αντί να διορίσουν κατά μπουλούκια (όπως έκαναν με τους 150.000 οι Καραμανλής και Παυλόπουλος με Προεδρικά Διατάγματα) ρίχνουν στους ιθαγενείς το αριστερό σανό του εκσυγχρονισμού. 


Αυτό είναι και το μεγαλείο του αθάνατου ελληνικού σοβιέτ μοναδικού πλέον σε ολάκερη την Ευρώπη. Μεγάλωμα του κράτους δια της μεθόδου της μεταρρύθμισης... δια την δήθεν κάλυψη απαραιτήτων αναγκών λειτουργίας του...


"Παθογένεια της Δημόσιας Διοίκησης" χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το γεγονός ότι η αξιολόγηση δεν οδηγούσε πάντοτε στο να αποδοθούν σε κάθε υπάλληλο "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ".


Και ο κομισάριος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Βερναρδάκης παίρνοντας την "πάσα" από τον Πρόεδρο δηλώνει "...το Δημόσιο δεν δέχεται περαιτέρω μειώσεις σε προσωπικό, γιατί είναι υποστελεχωμένο σε δραματικό επίπεδο. Αντιθέτως θα χρειασθούμε αρκετό κόσμο.


Πανευτυχείς λοιπόν ο Πρόεδρος και ο κομισάριος Βερναρδάκης ευλόγησαν το προσχέδιο του νόμου για την κατάταξη του κομματικού στρατού ΣΥΡΙΖΑ το οποίο (για τα μάτια των ιθαγενών – ψηφοφόρων) θα εξασφαλίζει (προσέξτε το για να μην το ξεχάσετε) "Αξιολόγηση, επιλογές προϊσταμένων και διευθυντών, στελέχωση όλου του δημόσιου τομέα με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια...".


Και τώρα πάμε στην μετάφραση του διαλόγου Παυλόπουλου-Βερναρδάκη για να ξέρουμε τι μας περιμένει μιας και εμείς όλοι ως λαός-φορολογούμενων θα πληρώσουμε και την νέα κατάταξη κομματικών στο κράτος με την μορφή αναγκαίων δυνάμεων:


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η "πρώτη φορά αριστερά" κυβέρνηση συμφώνησε και με τον Πρόεδρο ότι το κράτος είναι μικρό και μπορεί να μεγαλώσει. Ότι το κράτος χρειάζεται και άλλο κόσμο χωρίς όμως να κάνει απόλυση ή αξιολόγηση με σκοπό την απόλυση. Και ότι θα γίνουν και ανακατατάξεις. 


Αλίμονο να μείνουν στα πράγματα τα παιδιά των άλλων και όχι τα δικά μας αριστερά παιδιά. 


Και ενώ στο κράτος-πατερούλη όλα τελειώνουν μόνο με μια υπογραφή στην ιδιωτική αγορά εργασίας την εξαετία 2009-2015 η υπερφορολόγηση οδήγησε σε καταστροφή θέσεων εργασίας, ανεργία και κοινωνική ανέχεια χωρίς να εξασφαλίσει βεβαίως και τους στόχους φορολογικών εσόδων. 


Δεν πάνε να λένε οι επιχειρηματίες ότι η αγορά εργασίας αδυνατεί να ανταμείψει όσους παράγουν λόγω των υψηλότατων ασφαλιστικών εισφορών και φόρων... Ιδιώτες είναι και άρα κλέφτες.


Δείτε όμως ένα παράδειγμα (από το δελτίο οικονομικής συγκυρίας του ΣΕΒ) ανταμοιβής σκληρά εργαζόμενου στελέχους όταν αποφασίσθηκε να του δοθεί αύξηση του μικτού μηνιαίου μισθού του από τις 2.500 ευρώ στις 3.500 ευρώ. Η αύξηση κόστισε 1.246 ευρώ στον εργοδότη. Ο εργαζόμενος έλαβε επιπλέον καθαρές αποδοχές μόνο 396 ευρώ. Και το κράτος εισέπραξε επιπλέον έσοδο 850 ευρώ. Δηλαδή το 68,2% της αύξησης πήγε στο κράτος! 
Την ίδια στιγμή και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα υπόσχεται μηδενική φορολογία για τις μικρές επιχειρήσεις γιατί η Αλβανία (λέει) θα κινηθεί σε μια σύγχρονη και φιλική κατεύθυνση προς τους φορολογουμένους ακολουθώντας το παράδειγμα όσων εφαρμόζονται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες...".  


Αλλά ποιος να τα ακούσει αυτά στην Ελλάδα που οι μισοί του ΣΥΡΙΖΑ λιποθυμάνε μόνο στο θαύμα…της Αλβανίας του Χότζα και θεωρούν τον Εντι Ράμα καπιταλιστή και δάκτυλο της ευρωζώνης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: