"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Μεταξωτά βρακιά


Αρπα την τώρα κουφιοκελακάκη μου. Στα είπε και στα έσουρε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Το αφεντικό σου. Σε έκανε ρεντίκολο όλης της Υφηλίου! Σε διέσυρε! Σε κατεξευτέλισε! Σε κουρέλιασε! Σε έπιασε από τ αυτί και σε εκτόξευσε στο καναβάτσο! Σε γρονθοκόπησε! Σε άδειασε! Σε τιμώρησε!

Τι είπε ο σκληροπυρηνικός γερμανός οικονομικός εγκέφαλος; 

Αυτά που όλοι γνωρίζουμε. Τα αυτονόητα. Αυτά που έλεγαν αλλά ποτέ δεν έκαναν όλες οι κυβερνήσεις

Οτι (πρώτο) ο ελληνικός λαός υποφέρει περισσότρο από κάθε άλλο στην Ευρώπη. Γνωστό αυτό!

Οτι (δεύτερο) για την δυστυχία του δεν φέρουν ευθύνη ούτε οι Βρυξέλες ούτε το Βερολίνο. Αγνωστο αυτό. Εμείς, αρκετοί εξ ημών και υμών, μας βόλευε να τα ρίχνουμε πάντα στους ξένους!

Οτι (τρίτο) για την φτωχοποίηση του Ελληνα ευθύνονται αποκλειστικά όλες οι πολιτικές ελίτ που κυβέρνησαν την χώρα! Μισογνωστό αυτό!

Και ότι (τέταρτο) η φτωχοποίηση οφείλεται στο γεγονός μιας εκτεταμένης, ανεξέλεκτης φοροδιαφυγής. Γνωστό αυτό!


 

Τι εννοεί ο ποιητής; 

Οτι αν η Ψωροκώσταινα βάδιζε με ρυθμούς ετησίων, εισπραχθέντων φόρων, όπως ο μέσος ευρωπαικός όρος, τότε τα ταμεία της χώρας θα γέμιζαν με επιπλέον 18 δισεκατομμύρια τον χρόνο. Το φαντάζεστε;

 

Τι σημαίνει αυτό; 


Οτι ο μέσος όρος εισπραχθέντων φόρων (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας) είναι το 36% του ΑΕΠ κάθε ευρωπαικής χώρας. Στην Γερμανία είναι μεγαλύτερος. Ανω του 40% Ομως εν Ελλάδ ετησίως οι φόροι που εισπράττονται δεν ξεπερνούν το 26% του ετήσιου ΑΕΠ. Ετσι χάνονται, εξανεμίζονται 18 δισεκατομμύρια!
 

Με λίγα λόγια. Λέει ο Σόιμπλε. Αφήστε τις παρλαπίπες. Αφήστε τις κορώνες. Επιτέλους μετακινηθείτε προς την Ευρώπη. Επιτέλους ευρωπαική κανονικότητα

 

Τι είναι αυτό; Αριστερό, δεξιό, κεντρώο; 

Βλακείες. Είναι όρος εθνικής επιβίωσης. Για όνομα του θεού και της παναγίας. Γκρεμίστε την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή!Αμ και δαρμένος, Αμ και λαλάκας. Αμ και υποτελής. Αμ και σφαλιαρωμένος. Καλά να πάθεις! Με τον Σόιμπλε εγώ. Εσύ με τους ολιγάρχες, τους κοτζαμπάσηδες και την σουλτανία!

 

Ποια δεξιά και ποια αριστερά βλάκα μου; Θέλεις ευρωπαική κανονικότητα; 

Τότε να πληρώνεις την εφορία. Να πολεμήσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου. Τότε να υιοθετήσεις το φορολογικό σύστημα των ευρωπαίων «αφεντικών» σου. Τότε να μην χτίζεις αυθαίρετα. Τότε να απαλλαγείς από την λατρεία σου με τα τούβλα, τα σοβατεπιά, τους λουτροκαμπινέδες και το μπετόν. Τότε να αποτινάξεις από πάνω σου την τζάμπα μαγκιά. Τότε να γίνεις άνθρωπος!

 

Ολα αυτά τα χρόνια έχτιζες στην άμμο. Καιρός είναι να ασχοληθείς με τις πολιτικές επιλογές σου. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει. Και που σαι: 


Αφού θέλεις να είσαι ευρωπαίος, ένα να ξέρεις. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους, ευρωπαικούς, κώλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: