"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο Ζεϊμπέκ τού ΣΥΡΙΖΑ σε παραλήρημα


Χωρίς να χάσει ούτε ημέρα, ο θριαμβευτής φιλότουρκος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ξεκίνησε το ανθελληνικό του ντελίριο. Με τον αέρα του... νικητή, υπόσχεται στους μουσουλμάνους της Θράκης ότι το κόμμα του θα αλλάξει τον νόμο των μουφτήδων και πλέον δεν θα διορίζονται από το κράτος αλλά θα εκλέγονται από τον λαό.

«Οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ μάς έβαλαν να φορέσουμε το φόρεμα που αυτοί έραψαν. Εμείς πια δεν το θέλουμε αυτό. Αυτήν τη στιγμή εντός του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τρεις μειονοτικούς βουλευτές μας. Το κράτος διορίζει τον δικό του μουφτή και κάνει τις... δουλειές του, ενώ ο λαός επιθυμεί να ακολουθεί τον μουφτή που ο ίδιος εκλέγει. Αυτό πρέπει να τελειώσει. Τον μουφτή πρέπει να τον εκλέξει ο κόσμος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ζεϊμπέκ.

Ο ίδιος δεν δίστασε να κάνει λόγο για βακούφια που θα πρέπει να διοικούν αυτόνομα οι «εκλεκτοί» των τουρκικών μηχανισμών, ενώ έθεσε για πολλοστή φορά ζήτημα τουρκικής μειονότητας. «Υπάρχουν τα πατροπαράδοτα βακούφια μας, τα οποία διοικούν οι διορισμένοι από το κράτος. Υπάρχει το θέμα της εθνικής μας ταυτότητας. Πιστεύω ότι αυτά όλα θα τα δει ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορετικό μάτι» είπε χαρακτηριστικά. 

Σε αυτό το πλαίσιο, χαρακτήρισε την Τουρκία μητέρα πατρίδα και την Ελλάδα... πατέρα πατρίδα!

Πάντως, ήδη έχουν καταγραφεί έντονες αντιδράσεις από πατριωτικούς φορείς στη Θράκη, που βλέπουν τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να θέτουν ζητήματα που προσβάλλουν την εθνική κυριαρχία
 
Οπως απαντούν , δεν υπάρχει καμία χώρα -μουσουλμανική ή μη- στην οποία το ιερατείο της εκλέγεται απευθείας από τον λαό διά βοής, όπως έχει κάνει εντελώς αυθαίρετα η μουσουλμανική μειονότητα εδώ στη Θράκη. Στην ορθόδοξη ελληνική Εκκλησία οι ιερείς εκλέγονται από το εκκλησιαστικό σώμα, στην Τουρκία οι μουφτήδες και οι ιμάμηδες εκλέγονται από τους ουλεμάδες, ακόμη και το ορθόδοξο ιερατείο στην Κωνσταντινούπολη εκλέγεται με παρέμβαση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: