"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Οι δανειστές διαμηνύουν "Αλέξη, κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης"!

Γράφει ο ΑΙΧΜΗΡΟΣ

Εμείς εδώ στην Αθήνα συζητάμε για τα πρόσωπα των νέων υπουργών, αλλά οι δανειστές συνεχίζουν σαν να μην έχουν συμβεί ανατροπές.  


Ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε διαμηνύει ότι «καμιά χώρα δε μπήκε σε πρόγραμμα (μνημόνιο) χωρίς τη θέλησή της» και πως «αν η Ελλάδα θέλει να φύγει από το πρόγραμμα, θα πρέπει να βρει άλλους δρόμους»…
 
Δηλαδή, έξω από το ευρώ;

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλώνει ότι περιμένει να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, αλλά και ότι «νέο «κούρεμα» δε βρίσκεται στο ραντάρ της Κομισιόν».

Ο Μάρτιν Σουλτς, Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πριν φτάσει στην Αθήνα εξηγεί ότι «η νέα κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Ο Ολλανδός Ντάιζεμπλουμ, πρόεδρος του Εurogroup, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αθήνα, αλλά προηγουμένως φροντίζει να μας ενημερώσει ότι «πρέπει να τιμήσουμε τα υπογραφέντα».

Και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προσκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 Φεβρουαρίου -για να τον ακούσει, αλλά και για να του πει, προφανώς…

Συνοψίζοντας:
Oλα αυτά μου θυμίζουν τη φράση που έλεγαν οι παπούδες μας… «Αλέξη, κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης»!

Και αν «δεν κάτσει φρόνιμα», δηλαδή; Αν επιμείνει στα βασικά σημεία των θέσεών του; Αν είναι έτοιμος να κάνει μόνο επιμέρους συμβιβασμούς;
 
Τι θα συμβεί;
 
Θα ακολουθήσει θύελλα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: