"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο Νίκος Ζαχαριάδης γράφει για την απίστευτη γκάφα του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. που ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ σχολιάζοντας δική του σατιρική ανάρτηση για τα καραγκιοζιλίκια του Αντώνη Κομανέτση

Μετά την γκάφα του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με τον πίνακα στο Μαξίμου που είχε σκιστεί, ο άνθρωπος πίσω από το σατιρική ανάρτηση που μπέρδεψε τη ΝΔ, απάντησε μέσω Facebook. 


Συγκεκριμένα ο Νίκος Ζαχαριάδης γράφει:

Ως εμπνευστής και αποκλειστικός υπεύθυνος της σατιρικής είδησης σχετικά με την εικόνα του γραφείου που - υποτίθεται - άφησε ο Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς την «Ομάδα Αλήθειας» (με την ευρεία έννοια) της Νέας Δημοκρατίας.

Η ευήθεια που επέδειξαν απέναντι στο δημοσίευμα, ίσως βοηθήσει στο μέλλον άλλους συνανθρώπους μας, να αντιμετωπίζουν στο εξής, με περισσότερη δυσπιστία, ό,τι διαβάζουν στα συνωμοσιολογικά site.

Άν έστω και ένας χρήστης του διαδικτύου, αρχίσει πλέον να αμφιβάλλει αν αυτό που του «κοινοποιούν» είναι αλήθεια (ή έστω να διαβάζει μέχρι το τέλος όπου υπάρχει σαφής προειδοποίηση για τη φύση του κειμένου), η θυσία του γραφείου τύπου της Ν.Δ. να γελοιοποιηθεί έτσι, δεν θα έχει πάει χαμένη.  

Και θα έχουμε σημειώσει μαζί, μια νίκη ενάντια στη διαδικτυακή ασυδοσία και υστερία.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Νίκος Ζαχαριάδης


Πάντως το γραφείο Τύπου της ΝΔ, αντί να παραδεχθεί την γκάφα, έβγαλε την εξής ανακοίνωση – που ρίχνει το φταίξιμο σε άλλους... Η ανακοίνωση ως έχει:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες για δήθεν φθορές στον πίνακα «Η Ελλάς Ευγνωμονούσα» στο γραφείο του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Όσες ιστοσελίδες δημοσίευσαν την “πλάκα” ως πραγματικό γεγονός, οφείλουν τουλάχιστον να ζητήσουν συγνώμη και να αποκαταστήσουν την αλήθεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια: