"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Το τριπλό κατόρθωμα του απερίγραπτου Γιωργάκη!

Γράφει η ΑΤΡΟΠΟΣ

Τα κατάφερε ο Γιώργος Παπανδρέου. Με ένα σμπάρο…τρία τρυγώνια!

Πέτυχε να αυτοκτονήσει πολιτικά, χωρίς να συμπράξουν παρά ελάχιστοι μαζί του.


Πέτυχε να τραυματίσει -ίσως θανάσιμα- το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντάς το εκτός τρίτης θέσης και εκτός διερευνητικών εντολών.


Και πέτυχε, ακόμη, να φέρει στην τρίτη θέση τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, καθιστώντας την θεσμικό παράγοντα της πολιτικής ζωής.


Ολα αυτά, γιατί;
 
Για ένα «πριγκιπικό γινάτι», γιατί κάποτε (το 2007) «τόλμησε» ο Ευάγγελος Βενιζέλος να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία του ανήκε ισοβίως, κληρονομικώ δικαιώματι-κατά τη γνώμη του.


Αξιολογώντας με όρους «δυναστείας» τα πράγματα, δεν κατάφερε να δει τα τεράστια λάθη του, που οδήγησαν στην έξοδό του από την πρωθυπουργία το 2011, και ερμήνευσε την πολιτική πτώση σου με όρους συνωμοσίας. Έτσι, αναζήτησε στο πρόσωπο του Βενιζέλου τον «Βρούτο» μιας ανύπαρκτης προδοσίας. Και τώρα θέλησε τη ρεβάνς.


Οι Έλληνες πολίτες έκριναν, έστω με καθυστέρηση, την πορεία του στην πρωθυπουργία και τον έστειλαν στην πολιτική συνταξιοδότηση… 

Έστω και αν ο ίδιος εμφανίστηκε έτοιμος να συνεχίσει με το ΚΙΔΗΣΟ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: