Μπορεί η Ελλάδα φέτος να ήταν παντελώς απούσα απ'το Μόναχο,πέρυσι όμως μας χειροκρότησαν άπαντες. pic.twitter.com/2pZgfGDxkI
— Ελεύθερος Πολιορκημένος 🇬🇷 (@AleaJactaEst101) February 17, 2025
"Κουλης ο ηγετης της Ευρωπης"...ετσι τον παρουσιαζουν ελληνικα ΜΜΕ...Στο Μοναχο δεν εκλεισε ουτε μια συναντηση...Ο Μακρον τον εγραψε κανονικα...φατε σανο αμοιβαδες με τον ανυπαρκτο...🤣#Μητσοτακης #μητσοτακη_παραιτησου Τραμπ Βανς Ουκρανια Ρωσια #GiTisElias #ΝΔ_ΞΕΦΤΙΛΕΣ pic.twitter.com/5GP2q49NsS
— dinos (@dinos123ab) February 16, 2025
Tου Παντελή Σαββίδη
Παρόλο που ο κ. Μητσοτάκης αντέδρασε σαν απατημένος σύζυγος λέγοντας πως ο στόχος (της ΕΕ) δεν εξυπηρετείται από επιλεκτικά format, αναφερόμενος στην Διάσκεψη που κάλεσε ο Μακρόν και απέκλεισε την Ελλάδα, στον ανύπαρκτο πολιτικά, Γάλλο πρόεδρο πρέπει να δοθεί μια σκληρότερη απάντηση.
Η ΕΕ δεν έχει ιδιοκτήτες. Και ο κ. Μακρόν δεν μπορεί εδω και καιρό να το “παίξει” ιδιοκτήτης.
Αν έχει παιδαριώδεις παρεξηγήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να συγκαλεί εξ ονόματος της ΕΕ σύσκεψη των ηγετών που αυτός θέλει χωρίς κανένα σοβαρό κριτήριο.
Ο ισχυρισμός του ότι προσκλήθηκαν στην σύσκεψη χώρες με σημαντικό στρατιωτικό εκτόπισμα δεν στέκει. Η Ελλάδα έχει σημαντικότερο στρατιωτικό εκτόπισμα απο αρκετές χώρες που προσκλήθηκαν Και πως μπορεί να προσκαλείται μια χώρα εκτός ΕΕ (καλώς προσεκλήθη το ΗΒ αλλά όχι σε βάρος άλλων χωρών) και να αποκλείονται άλλες.
Την απρέπεια του μικρού πολιτικού δέματος Γάλλου προέδρου στηλίτευσε και η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.
Αυτά σε ό,τι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο.
Αλλά ευθύνες έχει ο ανύπαρκτος στην διεθνή σκηνή έλληνας πρωθυπουργός και πολύ περισσότερο ο υπουργός εξωτερικών ο οποίος διαπίστωσε ότι η Ελλάδα διαθέτει στην παρούσα συγκυρία μεγάλο διπλωματικό εκτόπισμα.
Αν αυτό το εκτόπισμα που διαθέτει η Ελλάδα είναι μεγάλο και αποκλείεται απο ευρωπαίκές διασκέψεις (σε μια χρονιά, μάλιστα,που είναι και μη μονιμο μέλος του Σ.Α) τότε πως είναι όταν δεν διαθέτει εκτόπισμα σαν το σημερινό;
Φτερό στον άνεμο;
Αλλά, μάλλον, ο υπουργός εξωτερικών έχει αδυναμία να συλλάβει το διεθνές περιβάλλον. Και αυτό είναι επικίνδυνο.
Η συμμετοχή και η θέση στην διεθνή σκηνή δεν διασφαλίζεται με παρακλήσεις. Θέλει…
δυναμισμό, πολιτική πρόταση και διεκδίκηση. Κοιτάξτε λίγο την Τουρκία.
Με παρακάλια θα βρισκόμαστε στα αζήτητα της ιστορίας.
ΥΓ: λυπάμαι που θα το πω αλλά ο τρόπος που αντιμετώπισε-και αντιμετωπίζει- ο Μακρόν τον Έλληνα πρωθυπουργό προσβάλει την Ελλάδα αλλά δείχνει πως ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την διεθνή εκτίμηση. Αν οι Γάλλοι θέλουν να θυμηθούμε την ιστορία είμαστε διατεθειμένοι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου