"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑίικο ΣΟΥΡΓΕΛΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΙΚΟ: Κόμμα όχι. Πρόκειται για ΜΚΟ ή απλά το κοινό της συναυλίας στη Μαλακάσα.


Βy The Wrong Man

Θα μπορούσε να είναι διασκεδαστικό εάν δεν αποτελούσε μέρος της θανάσιμης απατεωνίας.

Ο λόγος για τις εσωκομματικές εκλογές στην επιδοτούμενη με κρατικές επιχορηγήσεις-όπως συμβαίνει άλλωστε με όλα τα κόμματα της Βουλής-ΜΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εφαρμόζει με την προθυμία που επιδεικνύει η ΝΔ την Ατζέντα 2030 της μεγάλης επαναφοράς η οποία αποκαλύπτεται καθημερινά, σε όλο της το μεγαλείο, σε όλο και μεγαλύτερες μάζες ανά το κόσμο.

Μας είναι απίστευτα βαρετό να ασχοληθούμε με τον καθένα χωριστά από τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι διεκδικούν την ηγεσία της ΜΚΟ.

Η Ατζέντα τους όμως είναι γνωστή όπως και αυτό που πρεσβεύουν με μεγάλη προθυμία και φιλομάθεια.  

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η άγνοια τόσο των ψηφορόρων όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το τι πρεσβεύουν οι 4 διεκδικητές της εξουσίας. Εάν το γνώριζαν θα είχαν αρχίσει ήδη να τρέχουν μακριά αλαφιασμένοι και αλλαλάζοντες.

Μόνο η επικοινωνιακή ανάγκη της κατ΄επίφαση δημοκρατικής λειτουργίας συγχωρεί την ύπαρξη αυτής της διάτρητης κεφαλογραβιέρας μια και με όσα συμβαίνουν κόμμα δεν το λες, ενώ και ο όρος ΜΚΟ δεν αντιπροσωπεύει επακριβώς τα χαρακτηριστικά αυτού του μπουλουκιού.

Θα μπορούσε να είναι απλά το κοινό μίας συναυλίας ή ενός φεστιβάλ στη Μαλακάσα-δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο ιδανική τοποθεσία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα όπως εξελίσσεται είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από κόμμα.

Το γεγονός δε ότι τα προστάγματά του επικαλύπτονται από τη ΝΔ είναι θέμα χρόνου να...

 

 απορροφηθεί εντελώς από τη κυβερνητική παράταξη και να πάψει να υφίσταται.

Οσο για το θρυλούμενο νέο κόμμα Τσίπρα αυτό θα είχε λόγο ύπαρξης εάν προτάξει ανοιχτά την επιστροφή στη Δραχμή.

Τα επόμενα χρόνια η Δραχμή θα αποκτήσει τεράστιο (και) πολιτικό βάρος.



Δεν υπάρχουν σχόλια: