"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΥΡΓΕΛΑΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Το καλαματιανό 5G και οι δύο… Ελλάδες


Το δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας με ψήφους 16 υπέρ και 13 κατά αποφάσισε τη διακοπή των δοκιμών για το δίκτυο ίντερνετ 5G. 

Δημοτικοί σύμβουλοι της προοδευτικής αριστεράς και άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης έδωσαν μεγάλο αγώνα για να τερματιστεί η πιλοτική εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας.

ΓΙΑΤΙ ξεσηκώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολλοί κάτοικοι της μεσσηνιακής -ή… μεσαιωνικής- πόλης; 

Θεωρούν πως γίνονται πειραματόζωα σε ένα παγκόσμιο πείραμα το οποίο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως πίσω από την ανάπτυξη του δικτύου 5G υπάρχει «σχέδιο… στείρωσης» των Καλαματιανών!

ΕΧΟΥΝ απόλυτο… δίκιο. Είναι ολοφάνερο πως όλο το σύμπαν έχει συνωμοτήσει κατά των κατοίκων της Καλαμάτας. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τους αεροψεκασμούς με τους οποίους η «άρχουσα παγκόσμια τάξη» μας κρατάει «υπνωτισμένους» για να μην αντιδρούμε σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.  

Και εφόσον κάποιοι πιστεύουν τα παραπάνω, μήπως τελικά να βγάλουμε από τη φυλακή τον Σώρρα να μας δώσει επιτέλους αυτά τα 600 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει καβάτζα να ξεχρεώσει και η χώρα και όλοι μας;

ΟΠΟΙΟΙ λογικοί πολίτες πίστεψαν ότι ξεμπερδέψαμε με τους κάθε λογής ψεκασμένους είναι οικτρά γελασμένοι.  

Ο «σανός» συνεχίζει να ξεπουλάει. Με οποιαδήποτε αιτία και αφορμή.  

Πριν από λίγα χρόνια ήταν τα μνημόνια. Κάποιοι υποστήριζαν πως η χώρα δεν είχε χρεοκοπήσει. Πως απλά οι Γερμανοί παραποίησαν τα δημοσιονομικά της χώρας μας με τη βοήθεια του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για να μας βάλουν στα μνημόνια και να μας πάρουν τα ασημικά της χώρας, τα σπίτια και τις γυναίκες μας. Τώρα που αυτές οι αυταπάτες τελείωσαν… γεννιούνται κάποιες άλλες.

ΠΕΡΑ από την πλάκα της «συνωμοσίας του 5G» το πρόβλημα είναι μεγάλο. Οταν πλειοψηφούν -έστω και σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο- τέτοιοι παραλογισμοί, τότε...


 η χώρα δεν έχει καμία σωτηρία. Αν δεν προσεδαφιστούμε στην πραγματικότητα και δεν αλλάξουμε μυαλά, τότε θα μείνουμε αιώνες πίσω σε έναν κόσμο που αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

ΑΠΟ την άλλη, βέβαια, υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα για να παίρνει κανείς κουράγιο

Εδώ και ενάμιση χρόνο το δημοτικό συμβούλιο μιας άλλης πόλης, των Τρικάλων, ενέκρινε τη μετατροπή τους σε μια «πρότυπη πόλη 5G». Τα Τρίκαλα -χάρη στον δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου- βρίσκονται έτη φωτός μπροστά από όλους τους δήμους της χώρας. Οχι μόνο αναπτύσσουν συστήματα έξυπνου φωτισμού, έξυπνης στάθμευσης και παρέχουν ασύρματο ίντερνετ σε όλη την πόλη, αλλά προσφέρουν λύσεις και εξυπηρέτηση δίχως κόπο σε πολίτες και επιχειρήσεις. Δίνουν όμως και τη δυνατότητα στους αγρότες μέσω του smartfarming να μπορούν να συλλέγουν αναγκαίες πληροφορίες για τις καλλιέργειές τους ώστε να αποφασίζουν για το πότισμα, τη λίπανση ή άλλες γεωργικές εργασίες που πρέπει να κάνουν.

ΑΥΤΕΣ οι δύο… Ελλάδες αναδεικνύουν και το δίλημμα για την επόμενη μέρα. Θα συνεχίσουν οι οπισθοδρομικές ιδεοληψίες να μας κρατούν σε ένα μίζερο και σκοτεινό παρελθόν; Ή οι καινοτόμες ιδέες θα μας οδηγήσουν σε ένα λαμπρό μέλλον;

Δεν υπάρχουν σχόλια: