"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: 99,97%! Ζήτω η δημοκρατία...

Εχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και Τεχνολογίες Διαδικτύου στη Σκωτία. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικές εταιρείες του τουρισμού, της πληροφορικής και των οικονομικών υπηρεσιών, σε Ελλάδα και Λουξεμβούργο. 
Facebook: Ilias Psychogios

Απορεί κάθε δημοκρατικός πολίτης πώς είναι δυνατόν ο Γ.Γ. της Ν.Δ., κ. Λευτέρης Αυγενάκης, να έχει υποψίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε νοθεία στις εκλογές. 


Σε μία στέρεη δημοκρατία, όπως η δική μας, με ένα δημοκρατικό κόμμα που κυβερνά με απόλυτη πλειοψηφία, που η ηγεσία της δικαιοσύνης δεν έχει καμία σχέση με το γραφείο του πρωθυπουργού, που τα κανάλια, με διεθνών προδιαγραφών διαγωνισμό πήραν τις άδειες, που ο πρωθυπουργός δεν συναγελάζεται με τους πλουσίους στα κότερά τους, που το κόμμα το οποίο κυβερνά δεν χρειάζεται «ταμίες» για να κάνουν τις πετσίτικες (τις τσεπίτικες ήθελα να πω) δουλειές του, που δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο για να προξενήσει ακυβερνησία, που ο στρατός δεν εγγυάται την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας, απορούμε πώς ο κ. Αυγενάκης σκέφθηκε κάτι τέτοιο... Σε μία χώρα που η κυβέρνηση δεν εγκαινιάζει μετρό χωρίς συρμούς, ούτε συρμούς χωρίς ρεύμα, δεν υπογράφει προδοτικές συμφωνίες παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας και ο πρωθυπουργός της δεν πηγαίνει σε κηδείες στυγνών δικτατόρων πριν επισκεφθεί δουλικά των Πρόεδρο των ΗΠΑ. Σε αυτή τη χώρα που οι υπουργοί έχουν στον τοίχο του γραφείου τους ελαιογραφίες του Ελ. Βενιζέλου, απορούμε πως ο κ. Αυγενάκης σκέφθηκε κάτι τέτοιο...  


Σε μία χώρα όπου η σύντροφος του πρωθυπουργού γνωρίζει τη διάκριση των εξουσιών, η αντιπρόεδρος της βουλής δεν καταπατά τα δικαιώματα της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, όπου δεν χρησιμοποιούνται ψευδομάρτυρες για να κατηγορηθούν πρώην πρωθυπουργοί και υπουργοί για απάτη και η κυβέρνηση δεν πατά επάνω στα πτώματα 125 ανθρώπων (τυχαίος ο αριθμός...), απορούμε πώς ο κ. Αυγενάκης σκέφθηκε κάτι τέτοιο..


Σε μία χώρα που ο πρωθυπουργός δεν αναγκάζει τα μέλη του κόμματός του να ξαναψηφίσουν σε εσωκομματική διαδικασία, επειδή δεν του άρεσε το αποτέλεσμα, απορούμε πώς ο κ. Αυγενάκης σκέφθηκε κάτι τέτοιο... 


Σε μία χώρα όπου οι δημόσιες ομιλίες του πρωθυπουργού δεν περιφρουρούνται από μαυροντυμένους με κόκκινα περιβραχιόνια, απορούμε πώς ο κ. Αυγενάκης σκέφθηκε κάτι τέτοιο...  


Η δημοκρατία δεν είναι ένα πολίτευμα αυτοπροστατευόμενο. Είναι ένα πολίτευμα το οποίο έχει ανάγκη από τους πολίτες για να προστατευθεί. Οι ίδιοι οι πολίτες πρέπει να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που η δημοκρατία μπορεί να διατρέχει. Ακόμα και αν αυτοί οι κίνδυνοι δεν προέρχονται από πραξικοπηματίες, αλλά από την εκλεγμένη ηγεσία. Άλλωστε, και ο Χίτλερ, εκλεγμένος καγκελάριος ήταν... 


Η δημοκρατία έχει ανάγκη τις εκλογές. Κι αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τους πολιτικούς, με την ψήφο μας θα δείξουμε ότι θέλουμε ένα διαφορετικής ποιότητας πολιτικό προσωπικό. Γιατί σε αντίθετη περίπτωση, καμία διαφορά δεν θα έχουμε από αυτούς που φωνάζουν «αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και καλούν σε κάψιμο της βουλής.


 Ένα αντίστοιχο σύνθημα, το γνωστό «πού είναι ένας λοχίας να μας σώσει», έγινε η αφορμή να μπει η χώρα μας 7 χρόνια στο γύψο. 


Ένα άλλο κάψιμο, μίας άλλης Βουλής, στο παρελθόν, σε άλλη χώρα, έγινε αφορμή να φυλακιστούν και να δολοφονηθούν εκατομμύρια άνθρωποι. 


Στο όνομα του λαού, έναν Οκτώβρη του 1917, μία δράκα ανθρώπων φυλάκισαν πίσω από ένα «σιδηρούν παραπέτασμα» τον μισό κόσμο. 


Κι αν όλα αυτά περί πιθανής νοθείας φαίνονται υπερβολικά τώρα, και οι προειδοποιήσεις κάποιων για όσα τελικά έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση στη χώρα, το ίδιο υπερβολικές φαίνονταν και τότε. Τότε που τα λεφτόδεντρα ανθίζαν και ο Μουτζούρης θα νικούσε την υπερταχεία σε μετωπική σύγκρουση...  


Μήπως...


 να κάνουμε τις εκλογές όπως ο Κιμ, για να πάψουμε να αμφιβάλουμε ότι όλα γίνονται; 99,97% δεν είναι και άσχημο αποτέλεσμα. 


«Πλέρια» η δημοκρατία...!

Δεν υπάρχουν σχόλια: