"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Φτάνει πια η ανοχή στη βία

Η χθεσινή επίθεση  του Ρουβίκωνα,στη Βουλή, το υποτίθεται  καλύτερα φυλασσόμενο κτίριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, αφενός αποδεικνύει την ανεπάρκεια των δυνάμεων ασφαλείας και αφετέρου την πλήρη ασυδοσία αλλά και την αντιδημοκρατική νοοτροπία που έχει επικρατήσει σε ένα τμήμα ,τουλάχιστον, του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.
 

Οι αυτόκλητοι τιμωροί με το θράσος που έχουν αποκτήσει από την ανεξέλεγκτη μέχρι τώρα δράση τους ,δεν διστάζουν πλέον μπροστά σε τίποτε.Επιτίθενται όπου και σε όποιον θέλουν χωρίς να διστάζουν και να φοβούνται τίποτε,καθώς έχουν αντιληφθεί ότι δεν διακινδυνεύουν το παραμικρό.Η  ανοχή που έχει επιδειχθεί απέναντι τους ,ως τώρα τους έχει κάνει κυριολεκτικά ασύδοτους αλλά και  επικίνδυνους.Επιτίθενται,απειλούν,βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και ξένες πρεσβείες , στοχοποιούν όποιον βάλουν στο μάτι με μόνη συνέπεια ανώδυνες προσαγωγές.


  Η καθολική καταδίκη της χθεσινής επίθεσης από όλα τα κόμματα είναι προφανές ότι δεν λύνει το πρόβλημα. Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε πια με μια μικρή ομάδα οργισμένων νέων,αλλά με μια αποφασισμένη , συγκροτημένη και χωρίς κανένα δισταγμό οργάνωση,που εξευτελίζει ,καθημερινά σχεδόν, θεσμούς και συνολικά το δημοκρατικό μας πολίτευμα.


  Πολύ αργά θυμήθηκε η κυβέρνηση ότι δεν έχουμε να κάνουμε με «κοινωνικούς αγωνιστές» που η δράση τους εντάσσεται  μέσα στα πλαίσια της  δημοκρατίας… Η ανοχή που επέδειξε ως τώρα  αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν περιόρισε τη δράση τους, αλλά τους κατέστησε ακόμα πιο επικίνδυνους.

 
  Με πρόσχημα ή άλλοθι την άδεια  Κουφοντίνα επί ένα μήνα τώρα τόσο ο Ρουβίκωνας,όσο και άλλες αντίστοιχες ομάδες, επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων. Όσο ανεκτική κι αν είναι η δημοκρατία μας , είναι παράλογο...


 να επιτρέπει την κυριαρχία της βίας.

 
  Είναι ευθύνη και υποχρέωση της αστυνομίας, αλλά και των πολιτικών προϊστάμενων της να αντιμετωπίσουν αυτά τα ακραία , για μια δημοκρατική χώρα, φαινόμενα. Με σεβασμό στο κράτος δικαίου και τους νόμους,αλλά με αποφασιστικότητα. 


Η βία, οι τραμπουκισμοί, οι βανδαλισμοί, οι απειλές σε οποιαδήποτε μορφή τους, οποιαδήποτε κι αν είναι η προέλευση τους, δεν μπορεί να είναι ανεκτά σε μια δημοκρατία.


Editorial απο το ΒΗΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: