"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ο Αλέξης και η τέχνη του «εξαπατείν»

Γράφει ο Νίκος Υποφάντης. 


Είναι αλήθεια ότι έπειτα από τεσσερισήμισι χρόνια φτάνει η πρώτη κάλπη στα χέρια των πολιτών. Θα κρίνουν το έργο των τοπικών αρχόντων, θα επιλέξουν τους ικανούς, τους φίλους για να διαχειριστούν τα ζητήματα της καθημερινότητας στις πόλεις και στα χωριά. 


Η ψήφος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντική από δυο απόψεις. 


Πρώτα θα φέρουν ανθρώπους μπροστά να λύσουν προβλήματα στην πόρτα στο πεζοδρόμιο και στην καθημερινότητα και μετά θα αναδείξουν αυτούς που έχουν ιδέες.  


Η ψήφος είναι πολύ σοβαρή, γιατί θα κριθούν αυτοί που διοίκησαν, ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων και νέων με όρεξη. 


Πρώτη κάλπη λοιπόν… 


Δεύτερη κάλπη. Πιο βαριά η σφαίρα εδώ. Σε αυτό το κουτί των ευρωεκλογών, θα καταφέρουν οι Έλληνες να ρίξουν το πρώτο ανάθεμα, την δυνατή πέτρα στο σύστημα Τσίπρα που εξαπάτησε τους πάντες.  


Εξαπάτησε το 3% της παραδοσιακής αριστεράς. Συμβιβάστηκε με ιμπεριαλιστές Αμερικανούς, Γερμανούς και με την ελίτ των καπιταλιστών, που όλα τα χρόνια είχαν απέναντι οι αριστεροί, σε συνθήματα και ιδεολογία. Πάνε και τα συνθήματα, πάει και η ιδεολογία …την έβαλαν βαθιά στον πυθμένα της ιστορίας του ΚΚΕ εσωτερικού, του μετέπειτα Συνασπισμού, στην εξέλιξη ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ Τσίπρα, Αγγελοπούλου ,Βαρδινογιάννης, κλπ. Εξαπάτησε τους αστούς που στήριξαν τον Τσίπρα και την παρέα του, καθώς πίστεψαν, οι αστοί και οι μικρομεσαίοι, την ελάφρυνση από τους φόρους ΕΝΦΙΑ κλπ. Είπαν να δώσουν μια ευκαιρία στο … «παιδί» ώστε να κάνει πράξη την υπόσχεση του. Κινδύνευε να μειωθεί η "περιουσία" τους από τους φόρους και από το παλιό σύστημα των πολιτικών, που ενώ όλα αυτά τα χρόνια στήριζα , τώρα λίγο πριν την καταστροφή που τους ζητούσαν τον οβολό τους ώστε να πληρωθούν τα σπασμένα, είπαν οι αστοί...α πα πα οι κλέφτες πολιτικοί που μας έφεραν ως εδώ και ψήφισαν Τσίπρα. Αααα... του Κωτσακά και του Ακη! 


Εξαπάτησε συνταξιούχους και ασθενέστερους. Έταξε συντάξεις και επιδόματα, έταξε δωρεάν υγεία. Μεταξύ μας η απάτη με το πεντάευρω που κατάργησε και έφερε 6% ασφάλιστρο σε όλους δεν υπάρχει. Οι συνταξιούχοι πήγαν στα ΑΤΜ να πάρουν την 13η αλλά έλαβαν..ψίχουλα. Τους πέθανε στους έμμεσους φόρους, έχασαν 7000 ευρώ από εισόδημα αλλά με το θράσος και το ψέμα λένε στους ανθρώπους ότι ο ΣΎΡΙΖΑ αύξησε τις συντάξεις. Έκοψε ΕΦΚΑ, έβαλε επιπλέον εισφορές, συμφώνησε ο θεοπάλαβος να κοπεί το αφορολόγητο αλλά η τρίτη ηλικία είναι για τον Τσίπρα τα υπερήφανα γερατειά. 


Εξαπάτησε την επόμενη γενιά. Χρέωσε με 100δις ευρώ με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, γιατί δεν ήθελε το email Χαρδούβελη.  


Το χειρότερο που έκανε είναι ότι...


 για ορισμένους άνοιξε και πάλι το συναίσθημα του εθνικού μίσους. Άφησε ανεξέλεγκτα το παρακράτος να επιτίθεται σε πολίτες που έχουν διαφορετική άποψη, έσπειρε και πάλι τους καρπούς της νέα τρομοκρατίας, που ελπίζω η Δημοκρατία να τους ξεριζώσει πριν φυτρώσουν. 


Εξαπάτησε τους Έλληνες με την συμφωνία για την Μακεδονία. Πονάει πολύ από κάθε άποψη. Αυτή η γη είναι ποτισμένη από αίμα Κρητών, Πελοποννήσιων, Στερεοελλαδιτών και ήρθε το ανιστόριτο τσουτσέκι και η παρέα του μειοδοτικού καθεστώτος, χωρίς να ρωτήσει τους Έλληνες, να παραχωρήσει την ιστορία και τον αγώνα των προγόνων μας. 


Εξαπάτησε την οικογένειά του και τον ίδιο του τον εαυτό. Σε κότερο πολυτελείας, βίλες και λούσα. Αλήθεια θα πουλήσει επαναστατική ιδεολογία στα παιδιά του; Θα τους μιλήσει για τον καλύτερο κόσμο της ισότητας και του ανθρωπισμού που πρεσβεύει η Μαρξιστική ιδεολογία και ο σοσιαλισμός που επικαλείται;  


Η ώρα αυτής της κάλπης έφτασε και έχουμε πλέον την ευκαιρία τον πολιτικό που εξαπάτησε όχι τους πολλούς αλλά τους εύπιστους, να τον περάσουμε στην ιστορία και να πάμε στο νέο


Οι εκλογές είναι βόμβα σε αυτούς που εξαπάτησαν την δημοκρατία. Αξίζει να τους την σκάσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: