"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΑΡΑΔΙΚΟ: Περί SS και Documento: Σύντροφε Βαξεβάνη, εγώ μαζί σου είμαι




Για αρχή, τι συνέβη: Επέτειος του συμφώνου Μόλοτοφ-Ρίμπεντροπ σήμερα και ξεκίνησα το «σαν σήμερα» της εκπομπής μου στον ΘΕΜΑ104.6 με τον ύμνο των SS και κατόπιν τη φωνή του Στάλιν. Καλημέρισα τονίζοντας ότι οι ναζί ήταν τα μεγαλύτερα κτήνη στην ιστορία της ανθρωπότητας και μετά θύμισα τη συμμαχία τους με τον σοβιετικό ολοκληρωτισμό.  


Λίγες ώρες αργότερα πληροφορήθηκα ότι το documento έχει στήσει ολόκληρη ιστορία, περί του πώς μπήκα με τον ύμνο των SS και δεν ντράπηκα.

 
Δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να απαντήσω σε ακόμα ένα παράσημο (τέτοιο είναι να σε χτυπά, να σε απολύει, να σε στοχοποιεί η επικοινωνιακή μηχανή του ΣΥΡΙΖΑ), όμως εδώ το θέμα δεν είναι προσωπικό. 


Εδώ διακυβεύονται βασικές μας ελευθερίες. Δεν έχει να κάνει «με τον Μπογδάνο». Έχει να κάνει με την επιβολή μιας de facto λογοκρισίας σε ότι δεν τους αρέσει. Έχει να κάνει ακριβώς με αυτό που αποτέλεσε και το θέμα της εισαγωγής μου, δηλαδή τους ολοκληρωτισμούς.
 
Ναι, για τους υγιείς ανθρώπους κάθε τι το ναζιστικό είναι αποκρουστικό. Και ο φόβος της «κοινοτυπίας του κακού» επιβάλλει την φειδώ στις δημόσιες αναφορές στην αισθητική, εικονολογία και γενική φιλολογία του Τρίτου Ράιχ. Εντούτοις, όταν η φειδώ αυτή μετατρέπεται σε εμπάργκο κάθε αναφοράς, πολλώ δε μάλλον στο πλαίσιο μιας ενημερωτικής στήλης τύπου «σαν σήμερα», τότε το πράγμα χοντραίνει.

 
Το Documento, που σήμερα έστησε ολόκληρη φάμπρικα πάνω στο θέμα «Μπογδάνος-SS», δεν θα είχε, βεβαίως, ασχοληθεί αν δεν είχα θίξει τον «πατερούλη», Στάλιν. Ακριβώς, όμως, επειδή οι χούντες δεν υπακούν στη λογική, λειτούργησαν ξανά τα αρπακτικά αντανακλαστικά συναδέλφων που βγάζουν λεφτά ως πρόθυμοι δήμιοι. Το πρόβλημα είναι, ότι αν οι του documentο σπρώχνουν τα πράγματα προς την κατεύθυνση μιας νέας λογοκρισίας, τότε θα βρεθούν κάποτε με την πλάτη στον τοίχο.

 
Οι κομμουνιστικές αναφορές σήμερα απαγορεύονται σε μια σειρά από κράτη που έζησαν τον «υπαρκτό σοσιαλισμό» και τον εκτίμησαν τόσο, που σήμερα έχουν θέσει τον ίδιο τον κομμουνισμό εκτός νόμου. Η ελεύθερη και φιλελεύθερη σκέψη – κάτι ΑΠΟΛΥΤΩΣ μη κατανοήσιμο από τους εκτελεστές κονδυλοφόρους της αριστεράς – δεν θέλει κανένα κόμμα, καμιά πολιτειακή θεωρία εκτός νόμου. Το υπογράμμισε στην σημερινή εκπομπή και ο καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσµών Αριστείδης Χατζής - επί τούτου, διότι δεν ήθελα να αφήσω αυτήν την πτυχή εκτός ανάλυσης.

 
Επί της ουσίας, λοιπόν, τα φανατισμένα ανθρώπινα όντα που ξυπνούν κάθε πρωί και πιάνουν βάρδια στο documento...

 σήμερα τα έβαλαν με μια εκπομπή που, στην συζήτηση περί του κατά πόσο θα έπρεπε να απαγορευθεί, όπως έχει γίνει με τον ναζισμό, και ο κομμουνισμός, απάντησε αρνητικά. Δυστυχώς, είναι τόσο τυφλοί, τόσο χαμένοι, που καθώς η Δύση θα ρέπει δεξιά αυτοί θα χάνουν – από καθαρή φανατίλα – και τους λίγους υποστηρικτές του δικαιώματός τους να υμνούν έναν ολοκληρωτισμό.

 

Μια μέρα, σύντροφε Βαξεβάνη, όταν θα αναρωτιέσαι γιατί τα παιδιά σου θα ζήσουν σε έναν κόσμο όπου το να παίζεις κομμουνιστικά εμβατήρια (σαν αυτά που εγώ αγαπώ και γνωρίζω καλύτερα, είμαι βέβαιος, από σένα) θα σε πηγαίνει αυτόφωρο, να θυμάσαι: Είναι επειδή όταν ήσουν στην εξουσία κυνήγαγες Μπογδάνους.



Δια του λόγου το αληθές ΕΔΩ η σημερινή εκπομπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: