"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΚΑΤΣΑΠΛΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Όλα πάνε κατ’ ευχήν…



Έρχεται όπου να ‘ναι ο Σεπτέμβριος, και τι πήγα και θυμήθηκα ο ποταπός;


Τον αντίστοιχο Σεπτέμβριο του 2015, τότε που ολοκληρώνονταν το πρώτο ηρωικό καλοκαίρι της Πρώτης Φορά Αριστεράς, με τον περήφανο λαό να στήνεται με τις ώρες στις ουρές των ΑΤΜ, μέσα στο λιοπύρι, για να πάρει τα 60 ευρώ του.


Και όμως, μπορεί εγώ να λυπόμουν τα γερόντια που ξεροψήνονταν στον ήλιο, αλλά όπως αποδείχθηκε λίγες μέρες αργότερα, ούτε οι ίδιοι δεν λυπόντουσαν τους εαυτούς τους.


Αντιθέτως, πολλοί συνέλληνες, των γερόντων συμπεριλαμβανομένων, ξαναστήθηκαν με τις ώρες στις ουρές, αυτή τη φορά για να ξαναψηφίσουν την αριστερή ελπίδα… για να ολοκληρωθεί το όραμα δηλαδή.


Παράλληλα, εκτός από τις αναμνήσεις, συνάντησα χθες το πρωί και έναν παλιό μου φίλο, που είχα να τον δω από τις περήφανες εκείνες μέρες του Ιανουαρίου του 2015, τότε που η ελπίδα μόλις είχε νικήσει την μιζέρια, και όλα έδειχναν πως η χώρα επιτέλους θα ξαναβρεί τον βηματισμό της, και η ευμάρεια θα επιστρέψει, όπως και το χαμόγελο στα χείλη του κοΖμάκη.


Ο φίλος αυτός ήταν φανατικός συριζαίος, από εκείνους που ψήφισαν τον Αλέξη με τα δυο χέρια, όχι επειδή ήταν κομμουνιστής από κούνια, ούτε επειδή είχε νιώσει στο πετσί του την καταστολή της χούντας του Σαμαρά.


Τον ψήφισε διότι ο Αλέξης και ο Στρατούλης του είχαν υποσχεθεί αύξηση του μισθού του στα 751 (κοστολογημένα μάλιστα) ευρώ.


Στις 27 Ιανουαρίου λοιπόν τον είχα ρωτήσει για το πότε περίμενε από τον Σύριζα να πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη εκείνη υπόσχεσή του.


Μου απάντησε έμπλεος περηφάνιας «χθες»!


Και όταν με είδε να γελάω, απομακρύνθηκε ψελλίζοντας κάτι για γονατισμένους γερμανοτσολιάδες. Από τότε είχα να τον δω…


Τον βρήκα λοιπόν χθες, να παραπατάει μελανιασμένος στους δρόμους, και μου είπε πως εδώ και δυο χρόνια όχι μόνο είναι άνεργος αλλά τον κυνηγάει και η εφορία για κάτι χρέη προς το δημόσιο του πεθαμένου πια μπαμπά του… Ελπίζει όμως πως θα καθαρίσει ο Αρτέμης, στον οποίο πλήρωσε 25 ευρώ παράβολο για να ενταχθεί στο κίνημά του, και να γίνει κι αυτός περήφανος εκατομμυριούχος…


Δεν έριξα λάδι στη φωτιά, ούτε αλάτι στις πληγές του… Απλά έφυγα… αφήνοντάς τον να παραμιλάει για τους «προδότες πολιτικούς που του γδάρανε τα όνειρα…» κλπ.


Και λίγο αργότερα άκουγα στο ραδιόφωνο την κ. Αχτσιόγλου να δηλώνει με στόμφο πως επιτέλους ωρίμασαν οι συνθήκες για να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί…


Όπως προχθές άκουσα τον δανδή κ. Κατρούγκαλο να δηλώνει κι αυτός με στόμφο ότι δεν θέλουν να μειώσουν τις συντάξεις, αλλά τους πιέζει να το κάνουν… η Νέα Δημοκρατία!


Προσπαθούσα να θυμηθώ ποιος ανάλγητος συριζαίος υπουργός ψήφισε τη μείωση των συντάξεων, αλλά δεν τα κατάφερα… Ίσως ξέρει ο Κατρούγκαλος.


Τέλος, μιλώντας πριν από λίγο με άλλο φίλο μου, που χρόνια τώρα περιμένει να διοριστεί πουθενά, μου θύμισε εκείνη την προεκλογική υπόσχεση-δέσμευση του Σύριζα να κάνει 100.000 προσλήψεις στο δημόσιο… Μια υπόσχεση που την θεωρούσα παλαβή και γελούσα με όσους την είχαν πάρει τα σοβαρά.


Και όμως… αν κρίνω απ’ όλα αυτά που ακούω και διαβάζω στα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες, ήρθε επιτέλους η ώρα για να πραγματοποιηθεί και αυτή η υπόσχεση.


Και μάλιστα στους αμέσως επόμενους μήνες. Θα το δείτε… Ο φίλος μου το θεωρεί σίγουρο, διότι ήδη επικοινώνησε μαζί του συριζαίος βολευτής!


Εν κατακλείδι, άσχετα με τις γκρίνιες των νοσταλγών των σαμαροβενιζέλων, η χώρα προχωράει μια χαρά.


Και άσχετα με τους μηδενιστές φασίστες, και τα μίσθαρνα παπαγαλάκια του Κούλη, όλες οι υποσχέσεις του Σύριζα άρχισαν να υλοποιούνται… Οι συνθήκες που λέγαμε ωρίμασαν… Μας το είπε ο Αλέξης από την Ιθάκη, μας το λέει και ο Ραγκούσης από την Πάρο.
Ποιος μας πιάνει δηλαδή;


Έτσι, εκτός από την απομάκρυνση της θηλιάς του μνημονίου από το σβέρκο μας, έρχονται...
 
 αυξήσεις μισθών, μειώσεις φόρων, κατάργηση διοδίων, προσλήψεις στο δημόσιο, και πάνω απ’ όλα εθνική αξιοπρέπεια και περηφάνια!


Όλα δηλαδή πάνε κατ’ ευχήν… Κι αν δεν κάτσει καμιά στραβή, όπως π.χ. εκλογές, τότε σε λίγο θα δανείζουμε και τους Κινέζους!
θα το δείτε οσονούπω… γατάκια!


ΥΓ-Εν τω μεταξύ, και εν όψει της ΔΕΘ, ακούω για μετακινήσεις αστυνομίας και στρατευμάτων, ακόμη και πυροβολαρχιών στη Θεσσαλονίκη!

Μάλλον για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις λατρείας του λαού προς τον Αλέξη μας (ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες).

Δεν υπάρχουν σχόλια: