"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΟ: Δεν χρειαζόνταν τα Ζάππεια φίλε μου. Αλλά βλέπεις Αλέξη, είσαι ίδιος με τους άλλους. Φτυστός.



Ακριβώς έτσι, όπως κι εσύ. 


Με το σακίδιο στους ώμους έχουν εγκαταλείψει για πάντα το Αουσβιτς των φόρων που δημιούργησες όσοι από τους συμπολίτες σου μπόρεσαν να αποδράσουν. Με το ίδιο όνειρο ζουν και οι εντός των τειχών. Κι αν εσύ ακόμη και όταν πάψεις να είσαι πρωθυπουργός θα έχεις τις ανέσεις σου, τους φρουρούς σου, την παχυλή σου σύνταξη δεν συμβαίνει το ίδιο με μας.


Μας φόρεσες ζουρλομανδύα πλεονασμάτων ως το 2060 με την ανοχή της εξίσου αποτυχημένης Μέρκελ και του πελατειακού κράτους των Βρυξελλών και στη συνέχεια βγήκες να πανηγυρίσεις.


Δεν χρειαζόνταν τα Ζάππεια φίλε μου. Αλλά βλέπεις Αλέξη, είσαι ίδιος με τους άλλους. Φτυστός. Με τους πασόκους και τους νεοδημοκράτες.  


Ακόμη και οι δημοσιογράφοι που έχετε επιλέξει να χαριεντίζεστε είναι οι γνωστοί παντός καιρού. Εκείνοι που πάνε με όποιον νικάει. Ακόμη και η δίψα σας να χρησιμοποιείτε να κρατικά αυτοκίνητα, τα πολυτελή γραφεία, τα δωρέαν ταξίδια δείχνει την ίδια βουλιμία με τους προκατόχους σας.


Τα παπατζιλίκια του Ζαππείου θα τα έκαναν κι εκείνοι. Δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτε από τους προκατόχους σου. Είσαι πολύ ΠΑΣΟΚ και πολύ Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, παρότι νέος άνθρωπος, είσαι το ίδιο ξεπερασμένος με εκείνους.  


Αν υπάρχει μια ελπίδα να σας ξεφορτωθεί ο τόπος είναι...


 η εξέλιξη της Τεχνολογίας και των social media που ίσως σχετικά σύντομα να μας απαλλάξει από πολιτικούς σαν κι εσάς τους 300 της σημερινής Βουλής.  


Αυτό φίλε μου δεν είναι Βουλή αλλά η απεικόνιση των ψυχολογικών προβλημάτων του οξυδερκούς λαού.


Μέρος αυτού του πολιτικού προσωπικού είσαι κι εσύ. Το ίδιο ξεπερασμένος, γραφικός, το ίδιο παρτάκιας.


Το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι το πελατειακό δημόσιο στο οποίο όλοι οι πρωθυπουργοί της μεταπολίτευσης οφείλετε την εκλογή σας.


Υ.Γ> Τουλάχιστο οι Χουλιαράκης-Τσακαλώτος αισθάνθηκαν ψήγματα ντροπής για την φιέστα του Ζαππείου και έχοντας υπογράψει την κτηνωδία του ζουρλομανδύα ως το 2060 προτίμησαν να πάνε σπίτια τους. Ηταν το ελάχιστο που όφειλαν να κάνουν για την προσωπική τους αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: