"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΣΟΥΡΓΕΛΑ - ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Η ψεύτικη γραβάτα του εθνικού μας τσαρλατάνου

Η γραβάτα του πρωθυπουργού αποτυπώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τον εμπαιγμό των πολιτών από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, το επιτελείο του Μαξίμου νοιάζεται μόνο για το πώς θα περάσουν η προπαγάνδα και τα fake news που διακινεί μαζί με τα «παπαγαλάκια» του.

 
Αυτοί που μέχρι το 2014 κατήγγελλαν τις ρυθμίσεις που είχε αποφασίσει το Eurogroup για το χρέος το 2012, και οι οποίες επιβεβαιώθηκαν ξανά προχθες από το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, τώρα θριαμβολογούν.

 
Αυτοί που έλεγαν ότι θα διέγραφαν το επαχθές και επονείδιστο χρέος και θα επετύγχαναν να συμψηφίσουν τα δάνεια με τις οφειλές της Γερμανίας από την περίοδο της Κατοχής πανηγυρίζουν για την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων κατά 10 έτη, μέθοδο την οποία είχε επίσης καταγγείλει ο κ. Τσίπρας.

 
Η αλήθεια είναι βεβαίως ότι το δημόσιο χρέος διογκώθηκε στα τριάμισι χρόνια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ για τρεις κυρίως λόγους:  


Πρώτον, γιατί χρειάστηκαν νέα Μνημόνια τα οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας επιβάλλοντας σκληρά μέτρα λιτότητας. 


Δεύτερον, γιατί οι τράπεζες έπρεπε να ανακεφαλαιοποιηθούν εκ νέου, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε χέρια ξένων funds και μάλιστα αντί πινακίου φακής


Και, τρίτον, επειδή η χώρα έχασε όλες τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης κάλπαζαν με ταχείς αναπτυξιακούς ρυθμούς.
 
Η προχθεσινή φιέστα στο Ζάππειο δεν έγινε γιατί λύθηκε το ζήτημα του χρέους, το οποίο είχε αναχθεί σε μείζον θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί...
 
 ήταν μια αφορμή για το πάρτι εξουσίας που ήθελαν να στήσουν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Τσίπρας – Καμμένος, για την παραμονή τους στις καρέκλες.

 
Η επόμενη κυβέρνηση, η οποία, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, θα είναι αυτή της Νέας Δημοκρατίας, έχει να αντιμετωπίσει ναρκοθετημένο πεδίο και στην οικονομία και στα εθνικά μας θέματα. Και οφείλει να δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη, από την οποία θα κριθούν και η βιωσιμότητα του χρέους και η ευημερία των πολιτών και όχι από τις φιέστες και τις fake γραβάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: