"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Η πατρίδα μας ως... πάρκινγκ λαθρομαχμουταριών

Εδώ και μερικές εβδομάδες τα φώτα των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων και μεγάλων ΜΜΕ του εξωτερικού έχουν στραφεί στα κέντρα «υποδοχής» προσφύγων και λαθρομεταναστών της χώρας μας. Ειδικά η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο στη Μόρια της Λέσβου έχει γίνει η αφορμή για ουκ ολίγα δημοσιεύματα που καταλήγουν να δυσφημούν την Ελλάδα.


Η κυβέρνηση, που έχει αποτύχει οικτρά και σε αυτόν τον τομέα, τώρα προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα των διαρκών, ανοιχτών προκλήσεων που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες να μεταναστεύσουν εδώ


Φυσικά, το να δημιουργηθούν ανθρώπινες συνθήκες «φιλοξενίας» για τις μυριάδες των εξαθλιωμένων που επιλέγουν την Ελλάδα για εποικισμό είναι πρακτικά αδύνατον. Η πατρίδα μας δεν σχεδιάστηκε ως χώρος υποδοχής εκατομμυρίων ξένων, που θέλουν να μετοικήσουν στην παρηκμασμένη Ευρώπη.


Μπορεί να μη φαντάζει πολιτικά «ορθό», αλλά η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τους Τούρκους και αγωνίζεται να ζει και να ακμάζει για τους Ελληνες. Το κράτος μας, το έδαφός μας, οι πόροι μας και -πάνω απ' όλα- ο λαός μας συνθέτουν την εθνική εστία μας.


Από την άλλη, η πατρίδα μας διάγει το όγδοο έτος της μνημονιακής καταστροφής της και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στις βασικές ανάγκες των πολιτών. Είναι χιλιάδες οι άστεγοι Ελληνες. Οπότε είναι παράλογο να απαιτεί κάποιος ενήλικος αλλοδαπός, που μόνος του ανέλαβε την πρωτοβουλία να πληρώσει δουλέμπορους για να έρθει εδώ, να του παρασχεθούν εφόδια άνετης διαβίωσης.


Αλλωστε, η συντριπτική πλειονότητα των λάθρα εισελθόντων στην Ελλάδα θα μπορούσαν να γλιτώσουν από πολλές περιπέτειες αν...
 παρέμεναν στην Τουρκία. 


Η γείτων είναι και οικονομικά ακμάζουσα (μέλος του G20) και μουσουλμανική χώρα, ήδη εξοικειωμένη με τα ήθη και τα έθιμα της συντριπτικής πλειονότητας των προσφύγων και μεταναστών.


Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και γι' αυτό οι εκπρόσωποι των δυτικών ΜΜΕ, αντί να συκοφαντούν την Ελλάδα, ας γράψουν την αλήθεια. Η Ελλάδα ούτε δύναται ούτε πρέπει να αποτελέσει πάρκινγκ μεταναστών. Δεν είναι αυτός ο λόγος της ύπαρξής της.


Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: