"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Στο... έλεος των καθαριστριών - Σπούδασες πήρες μεταπτυχιακό και δεν βρίσκεις δουλειά? Πάρε ένα αριστερό κόκκινο γάντι, βάλ' το εκεί που ξέρεις και περίμενε να ανοίξει η τύχη σου. Είναι το καλύτερο γούρι...

Γράφει το ΑΝΤΙΝEWS

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκου Παρασκευόπουλου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που επαναπροσελήφθησαν από την κυβέρνηση Τσίπρα γίνονται… γραμματείς σε δικαστήρια και εισαγγελίες της χώρας.


Οι γυναίκες με τα κόκκινα γάντια, όχι μόνο βολεύτηκαν, απαλλασσόμενες από την καθημερινή σκληρή δουλειά της καθαρίστριας, αλλά πήραν και προσωποπαγείς θέσεις.  


Συγκεκριμένα στο ΦΕΚ με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου του 2015 αναφέρεται «μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης του κλάδου ΥΕ καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας». Και μάλιστα «σε προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΤΕ Γραμματέων πλήρους απασχόλησης».


Εύγε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που υποσχέθηκε το έκανε πράξη. Βεβαίως, απ’ ότι μαθαίνουμε οι καθαρίστριες τόσους μήνες στις εφορίες και το υπ. Οικονομικών έκαναν μεν τη δουλειά τους αλλά… όχι και με τόσο ζήλο. Λέγεται μάλιστα ότι εξαναγκάστηκε το υπουργείο να προσλάβει και ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού των δημόσιων κτιρίων ανεβάζοντας τη δαπάνη από 2 σε 7 εκατ. ευρώ.

Μιας και μαζεύτηκαν πολλές λοιπόν καθαρίστριες είπαν να πάρουν τις «αγωνίστριες» και να τις κάνουν γραμματείς στα δικαστήρια για να… καθαρίζουν τις δικαστικές αποφάσεις

Τι να πει κανείς;  

Από τη μια να χαρεί γιατί έκαναν ένα άλμα στην καριέρα τους και μάλιστα πήραν και μονιμότητα. Από την άλλη να κλάψουν για τους χιλιάδες νέους που φεύγουν από την Ελλάδα γιατί δεν έχουν ούτε μια δουλειά των 400 ευρώ.


Άραγε ποιος θα είναι ο μισθός τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης; 

Θα είναι πάλι 1.500-2.000 ευρώ το μήνα όπως έπαιρναν και στο υπουργείο Οικονομικών;

Πάντως, μπορεί ο Βαρουφάκης και η Βαλαβάνη που έδωσαν αγώνα για τις καθαρίστριες να έχουν φύγει, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ όμως έχει συνέπεια και συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: