"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: "Πρώτοι πολίτες" χωρίς ντροπή... Να τους χαιρόμαστε



Αν ο Προκόπης Παυλόπουλος ήταν σε επίσημο δείπνο στο εξωτερικό, δεν θα τολμούσε να βάλει το πουράκι στο στόμα και να ζητήσει φωτιά.  

Δεν θα το έκανε ούτε σε δείπνο στην προεδρία της Δημοκρατίας αν και όλοι γνωρίζουν ότι το προεδρικό μέγαρο έχει «καπνίσει» από το καθημερινό ντουμάνι του προέδρου και των συνεργατών του.  

Το διέπραξε στο δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης.  

Και ποιος του έδωσε φωτιά;  

Ο δήμαρχος Μπουτάρης που, λίγες ώρες νωρίτερα, τα έβαλε με τις μαθήτριες για την κοντή φούστα και το τακούνι. Μετά άναψε και ο ίδιος. Και, όπως γράφει «Το Βήμα», τους ακολούθησαν και οι αξιωματικοί, για να μην αισθάνονται άβολα.
 
Δεν είναι, απλώς, γελοίο
 
Είναι ντροπιαστικό:
 
 Ο πρώτος πολίτης της χώρας και ο πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τον νόμο που συμβολίζει σε μεγάλο βαθμό την προσαρμογή μας στα κεκτημένα του πολιτισμένου κόσμου
 
Ποιος ο λόγος από εδώ και πέρα οι θεριακλήδες χαρμάνηδες να σέβονται την απαγόρευση χρήσης καπνού στους δημόσιους χώρους; 
 
 Εδώ δεν το κάνει ο πρώτος πολίτης, γιατί να το κάνει ο τρίτος, ο τέταρτος, ο τελευταίος; 
 
Και με ποιο δικαίωμα ο δήμαρχος θα κουνήσει ως δάσκαλος το δάχτυλο, υπενθυμίζοντας τι λένε οι κανονισμοί για τις δημόσιες συγκεντρώσεις ή τις επίσημες εμφανίσεις; 
 
 Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέκτησε πέμπτο εγγόνι. Ευτυχώς δεν περίμενε έξω από την αίθουσα του τοκετού, θα είχε σηκωθεί μανιτάρι από την κάπνα.   
 
Πιθανότατα ο Μπουτάρης θα βγει στα κανάλια και θα το εντάξει όλο αυτό στον αντισυμβατικό του κώδικα. «Δεν χάλασε ο κόσμος, ανθρώπινο είναι.» 
 
Εντάξει, όμως εσείς δεν είστε απλοί άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: