"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ: Το κορίτσι της θρυλικής φωτογραφίας από το Βιετνάμ θεραπεύτηκε 40 χρόνια μετά (εικόνες) - Τα σημάδια του πολέμου του 1972 σβήστηκαν το 2015

Έχει περάσει στην ιστορία ως το σύμβολο της φρίκης του πολέμου του Βιετνάμ. Η Παν Τι Κιμ Πατς, γνωστή και ως το «κορίτσι της ναπάλμ» είναι το κορίτσι που απαθανατίστηκε να τρέχει γυμνό την ώρα των αμερικανικών βομβαρδισμών το 1972.

Η εικόνα αυτή έχει περάσει στην ιστορία ως μια από τις πιο εμβληματικές. Όμως, τα σημάδια από το κορμί της 50χρονης πλέον Κιμ Πατς πέρασαν στην ιστορία μόλις τώρα.

Μια ειδική θεραπεία λέιζερ ξεκίνησε μία ειδική θεραπεία με λέιζερ, μέσω της οποίας θα αποκατασταθεί σε ικανό ποσοστό το παραμορφωμένο δέρμα της.

«Τόσα χρόνια πίστευα ότι όταν βρεθώ στον παράδεισο, δεν θα νιώσω άλλον τρόμο, άλλον πόνο. Τώρα όμως, η γη έγινε παράδεισος για μένα. 

Τις τελευταίες μέρες, η 52χρονη Κιμ ξεκίνησε τις θεραπείες στο δέρμα της με λέιζερ. Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι η ταλαιπωρημένη γυναίκα θα ανακουφιστεί από τα άλγη και τους πόνους που είχε σε καθημερινή βάση, όπως την ενημέρωσαν υπεύθυνα οι γιατροί.
image
image
image
image




image



Δεν υπάρχουν σχόλια: