"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Β. ΚΟΡΕΑ: Βγάζει ως 2,3 δισ. δολάρια «νοικιάζοντας» πολίτες ως σκλάβους σε αδελφά κομμουνιστολάγνα κωλοχανεία ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βγάζει ως 2,3 δισ. δολάρια «νοικιάζοντας» πολίτες ως σκλάβους ο Κιμ Γιονγκ ΟυνΣε 50.000 υπολογίζει ο ΟΗΕ τους πολίτες της Βόρειας Κορέας που έχουν περάσει παρά τη θέλησή τους τα σύνορα, για να εργαστούν σε καθεστώς «υποχρεωτικής εργασίας», με το κύριο οικονομικό όφελος να καταλήγει στα ταμεία του καθεστώτος.

Ο ερευνητής του Οργανισμού Μαρζούκι Νταρουσμάν δήλωσε σχετικά ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κερδίζουν ελάχιστα, υποσιτίζονται και υποχρεώνονται σε ωράρια που φτάνουν τις 20 ώρες εργασίας ημερησίως.

Οι εργοδότες τους πληρώνουν «σημαντικά μεγαλύτερα ποσά» απευθείας στην βορειοκορεατική κυβέρνηση, όπως αναφέρει στην έκθεσή του. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το καθεστώς κερδίζει ετησίως ως και 2,3 δισ. δολάρια από το σύστημα εργασίας στο εξωτερικό.

Οι περισσότεροι από τους σύγχρονους αυτούς σκλάβους εργάζονται στην Κίνα και τη Ρωσία και κυρίως στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας, των κατασκευών και σε ορυχεία, όπως ανέφερε ο κ.Νταρουσμάν, ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρειο Κορέα, αλλά επίσης σε άλλες ασιατικές χώρες, στην Αφρική, τη Μέση Ανατολή, ακόμη και στην Ευρώπη.

Οι εταιρείες που προσλαμβάνουν Βορειοκορεάτες, κατά τον ίδιο, «γίνονται συναυτουργοί σε ένα απαράδεκτο σύστημα υποχρεωτικής εργασίας».

Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα προκειμένου να βάζει στα ταμεία της «σκληρό συνάλλαγμα» σε μία «ιδιαίτερα σφικτή δημοσιονομική και οικονομική συγκυρία».


Σημειώνεται ότι από το 2006 έχουν επιβληθεί στη χώρα διεθνείς κυρώσεις λόγω των πυρηνικών δοκιμών με στρατιωτικούς σκοπούς, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη έλλειψη σε ξένα νομίσματα στο καθεστώς του Κιμ Γιονκ Ουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: