"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η κατάληψη της Νομικής με..."πρώτη φορά Αριστερά"!


Βιαστήκαμε να χαιρετίσουμε την απόφαση της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου για αποκατάσταση αμέσως της εικόνας του ιστορικού κτιρίου του ιδρύματος. Μία απόφαση η οποία ήρθε μετά τη γενική κατακραυγή για την ανοχή που επιδείχθηκε από τις πρυτανικές αρχές, που παρακολουθούσαν τον βανδαλισμό του κτιρίου μέχρι την ολοκλήρωσή του. Χαρήκαμε πρόωρα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στην ταλαιπωρημένη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, γιατί την ίδια ημέρα ήρθε η ανενόχλητη κατάληψη της Νομικής Σχολής από κουκουλοφόρους.
 
Με αίτημα κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκό: την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' και την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού... 


Το δικαίωμα του οποιουδήποτε να θεωρεί ίνδαλμά του τον Ξηρό ή τον Παλαιοκώστα είναι αναφαίρετο. Δημοκρατία έχουμε εξάλλου. Αλλά το να τους προσφέρεται η δυνατότητα να καταλαμβάνουν μέρα μεσημέρι, χωρίς καμία αντίδραση ένα δημόσιο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στα ινδάλματά τους, σημαίνει ότι η Δημοκρατία μας λειτουργεί προβληματικά... Γιατί πολύ απλά η Δημοκρατία μας δεν αντιμετωπίζει ισότιμα με τους κουκουλοφόρους τους εκατοντάδες φοιτητές που πετάχθηκαν διά της βίας έξω από τις αίθουσες και τώρα βλέπουν τις πόρτες κλειστές. Φοιτητές που πολλοί προέρχονται από την επαρχία και η παραμονή τους στην Αθήνα πληρώνεται με πόνο και αίμα από τις οικογένειές τους.
 
Η Δημοκρατία λειτουργεί επίσης προβληματικά όταν αφήνει τη δημιουργία νησίδων βίας στο κέντρο της πόλης, με τους κουκουλοφόρους στον πεζόδρομο δίπλα στη Νομική να κάνουν περιπολίες με τα καδρόνια στα χέρια. Τελικά το πρώτο διήμερο την πλήρωσαν το εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων, το οποίο βεβήλωσαν οι κουκουλοφόροι, και αυτοκίνητα περιοίκων τα οποία παραδόθηκαν στη φωτιά. Ο κοσμήτορας έσπευσε να αποφανθεί ότι δεν υπάρχουν ούτε βανδαλισμοί ούτε καταστροφές, στηριζόμενος προφανώς σε «διηγήσεις», μια και ο ίδιος δεν είχε μπει στο κτίριο.
 
Χρειάστηκε να ασκηθεί η δίωξη κατά αγνώστων από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, μια και η Πρυτανεία ήταν άφαντη. Οπως και ο κ. Πανούσης.  


Εκτός αν υιοθέτησαν τη γνωστή συνταγή: 
Σπάστε - κάψτε, ξανασπάστε, πού θα πάει; Θα κουραστούν τα «παιδιά» και θα γυρίσουν σπίτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: