"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


OIKONOMIA και ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Η Ρένα της περιφέρειας και τα 80 εκατομμύρια, που τελικά δεν ήταν εικονικά, και τώρα της "περισσεύουν" ...!!!


Η Ρένα Δούρου μέχρι τώρα πολιτεύτηκε ήπια, ενοχλητικά αθόρυβα στην Περιφέρεια Αττικής και εξέπληξε δυσάρεστα όταν την είδαμε σε έναν άβολο ρόλο να συνυπογράφει, αυτή η πρώτη περιφερειάρχης της Αριστεράς, πρωτόκολλα για παρελάσεις με χορούς και κλαρίνα, με τον υπουργό Αμυνας.
 
Η ανταλλαγή πυρών με τον ευρωβουλευτή και κορυφαίο στέλεχος του κόμματός της Δ. Παπαδημούλη, με αφορμή την παρέλαση, μάλλον εξέθεσε την ίδια. Ο κ. Παπαδημούλης δεν έκρυψε ποτέ την αντιπάθειά του για τις παρελάσεις και αυτό δεν άλλαξε μετά τις εκλογές. Η μεγάλη απογοήτευση ήρθε όταν στο Τwitter η κ. Δούρου αναφερόμενη στους «ανιστόρητους», στους οποίους φυσικά περιλαμβάνονται και σύντροφοί της, τους αφιέρωσε το τραγούδι «Καραϊσκάκης» από τους Ιππείς της Πύλου (αρκεί να το αναζητήσει κανείς στο Διαδίκτυο και να ακούσει τους στίχους για να αντιληφθεί το μέγεθος της απρέπειας).
 
Η περιφερειάρχης αδίκησε έτσι και εξέθεσε τον ίδιο τον εαυτό της, στραπατσάροντας στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας που πάντοτε χαρακτήριζαν την ηγεσία της Αριστεράς. 

Χθες η κ. Δούρου ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα δίνοντας μάχη στο Περιφερειακό Συμβούλιο να πείσει για την ορθότητα της απόφασής της να ανταποκριθεί στην εντολή της κυβέρνησης και να καταθέσει στην Τράπεζα της Ελλάδος 80 εκατ. από τα αποθεματικά της περιφέρειας. Για να πληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ δεν αρκούσε η αφαίμαξη κάθε ταμειακού διαθέσιμου και αποθεματικού ταμείων, νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ, χρειάζονταν και τα «ψιλά» της περιφέρειας.  

Είναι η κ. Δούρου που τον Μάρτιο του 2014 κατήγγειλε τον τότε περιφερειάρχη Γ. Σγουρό επειδή δεν έκανε κοινωνική πολιτική, επειδή δεν υλοποιούσε έργα, καταγγέλλοντάς τον για δημιουργία εικονικών αποθεματικών...
 
Σήμερα τα 80 εκατομμύρια, που τελικά δεν ήταν εικονικά, περισσεύουν στην κ. Δούρου. Δεν χρειάζονται ούτε για συσσίτια ούτε για αναπτυξιακά έργα (κι αν τα επιτόκια είναι τόσο καλά όπως υποστηρίζει η περιφέρεια, τότε γιατί άργησε 8 μήνες να τα τοποθετήσει στην ΤτΕ;).
 
Ολα αυτά μικρή σημασία τελικά έχουν:  
Είναι όμως βαθιές χαραγματιές στον καθρέφτη της πρώτης προσπάθειας αριστερής διακυβέρνησης σε περιφερειακό επίπεδο. Θυμίζουν περισσότερο εκπλήρωση κομματικών αποστολών και προσωπικών πολιτικών. Και όχι πάντα με ευπρεπή τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: