"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΝΤΟΥΜΠΑΪ: H μεταμόρφωσή του απο ψαροχώρι σε πρωτεύουσα της χλιδής μέσα απο απίστευτες φωτογραφίες

Πριν από τους αναρίθμητους ουρανοξύστες ήταν τα χαμόσπιτα. Πριν από τα γρήγορα πολυτελή αυτοκίνητα, οι καμήλες. Και πριν από την τουριστική βιομηχανία, η βιομηχανία των μαργαριταριών. 

Για τους δύσπιστους, που στον νου τους το Ντουμπάι είναι συνώνυμο της υπερβολής, υπάρχουν οι φωτογραφίες από το Πολιτιστικό Κέντρο του Σεΐχη Μοχάμεντ που αποδεικνύουν το αντίθετο. Η μεταμόρφωση του παλιού στο νέο υπερσύγχρονο έβδομο αραβικό εμιράτο έγινε σε λιγότερο από 50 χρόνια: από το 1966, για την ακρίβεια, όταν ανακαλύφθηκε ο μαύρος χρυσός, και τα πετροδολάρια άρχισαν να πέφτουν σαν το μάννα εξ ουρανού. Και μπορεί το πετρέλαιο να στέρεψε κάποια στιγμή, όμως καθώς φαίνεται τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη φρενήρη ανάπτυξη στην πρωτεύουσα της χλιδής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: 


ΠΡΙΝ

 ΜΕΤΑ


ΠΡΙΝ


ΜΕΤΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια: