"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ: Νεκρανάσταση «σκοτωμένου» αθωώνει «φονιά»!

Για τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Αργους η εξιχνίαση, την περασμένη εβδομάδα, μιας υπόθεσης δολοφονίας ήταν υπόθεση ρουτίνας. Και πτώμα υπήρχε (απαραίτητο στοιχείο για τη θεμελίωση της κατηγορίας), αλλά και η ομολογία του δράστη. Το πτώμα ανήκε σε αλλοδαπό, ο οποίος βρέθηκε χτυπημένος στις 17 Φεβρουαρίου στους ιστορικούς στρατώνες του Καποδίστρια στο κέντρο του Αργους. Η ομολογία έγινε από έναν 33χρονο Ελληνα, κάτοικο της πόλης, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του και την άσκηση σε βάρους του δίωξης για φόνο εκ προθέσεως.

Ολα αυτά ως χθες το πρωί, οπότε ο κατηγορούμενος προσήχθη για απολογία και στα γραφεία της ανακρίτριας παρουσιάστηκε ολοζώντανο το... θύμα! Το «πτώμα» της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας δεν είχε φυσικά ζωντανέψει, απλώς στα δικαστήρια Ναυπλίου αποκαλύφθηκε μια κωμικοτραγική ιστορία και μια μεγάλη «γκάφα» των Αρχών.

Πώς έχει η υπόθεση:
Η ΕΛ.ΑΣ. συνέταξε προ ημερών δικογραφία σε βάρος του 33χρονου για την ανθρωποκτονία από πρόθεση ενός πολωνού εργάτη. Η απίστευτη ιστορία ξεκίνησε με την ανεύρεση, στις 17 Φεβρουαρίου, ενός άψυχου άνδρα (περίπου 50 ετών) στους στρατώνες. Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατός του οφείλεται σε χτύπημα στα πλευρά το οποίο προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία.
Οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να ανακαλύψουν στοιχεία για την ταυτότητα του θύματος, εκτιμώντας ότι πρόκειται για αλλοδαπό. Δύο εικοσιτετράωρα αργότερα συνελήφθη 33χρονος τοξικομανής ως πρωταγωνιστής σε ενδοικογενειακό επεισόδιο για ξυλοδαρμό συγγενούς του. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς αν γνωρίζει οτιδήποτε για το πτώμα που βρέθηκε στους στρατώνες και εκείνος ομολόγησε ότι στις 16 Φεβρουαρίου είχε γρονθοκοπήσει έναν πολωνό εργάτη στην κεντρική πλατεία του Αργους. Η ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε το περιστατικό από μαρτυρίες και αναζήτησε τον έλληνα εργοδότη του Πολωνού, ο οποίος είχε εξαφανιστεί. Του επιδείχθηκαν κάποιες «θολές» φωτογραφίες του πτώματος και εκείνος φέρεται να αναγνώρισε τον πολωνό «αγνοούμενο».

Ετσι ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος του 33χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε χθες το πρωί στα δικαστήρια Ναυπλίου προκειμένου να απολογηθεί. Η νομική εκπρόσωπός του όμως, δικηγόρος Ναυπλίου κυρία Αναστασία Τραγγάλου, είχε δεχθεί το προηγούμενο βράδυ την επίσκεψη του έλληνα εργοδότη ο οποίος την ενημέρωσε ότι ο Πολωνόςθύμα της δολοφονίας- είχε... εμφανιστεί κανονικά στη δουλειά του!
Η δικηγόρος ανέφερε στους δικαστές χθες το πρωί ότι το θύμα είναι... εν ζωή, αντιμετωπίζοντας τις επιφυλάξεις και τα χαμόγελα των αρμοδίων υπαλλήλων, ώσπου την πόρτα των δικαστικών λειτουργών χτύπησε το... πτώμα, ζητώντας να κάνει μια διακριτική παρέμβαση στην ερευνώμενη υπόθεση και να πει ότι δεν είναι δολοφονημένος! Φυσικά η κατηγορία σε βάρος του 33χρονου αποσύρθηκε, ενώ όλοι άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: