"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κυβέρνηση «Μαριονέτα» - Χώρα υπό επιτροπεία;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Μέχρι τον ερχόμενο Μάιο θα έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα εντεταλμένος αξιωματούχος (επόπτης) που θα ασκεί την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας».
Πώς μεταφράζεται πρακτικά αυτό; Θα εγκατασταθεί παντού ένας μηχανισμός ελέγχου. Σε κάθε υπουργείο θα υπάρχει ένας σύνδεσμος που θα παρακολουθεί καθημερινά αν τηρούνται οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι των ευρωπαίων «εταίρων» της με βάση το εκπονηθέν σταθεροποιητικό πρόγραμμα.

Οι σύνδεσμοι αυτοί θα έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρεμβαίνουν και να διορθώνουν «παρεκκλίσεις». Θα δίνουν αναφορά στον επόπτη, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώνει τους «εταίρους»…

Ήτοι, σε απλά ελληνικά: Κάποιοι εντεταλμένοι από την ΕΕ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις λοιπές «δημοκρατικές δυνάμεις» (συγγνώμη, των ΑΓΟΡΩΝ ήθελα να πω…) μετατρέπουν την (όποια) εκλεγμένη κυβέρνηση σε «μαριονέτα» των πιστωτών. Ξευτιλίσματα.

Το ΠΕΛΩΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ προκύπτει από την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ με την οποία ο/οι επικεφαλής της κυβέρνησης αποδέχονται αυτό που και οι ίδιοι καταγγέλλουν ως περιορισμό της ΕΘΝΙΚΗΣ μας κυριαρχίας… Απίστευτα πράγματα.

Όσοι/όσες από τις προηγούμενες γενιές, όσοι/όσες από τη γενιά μας και την επόμενη πάλεψαν-μάτωσαν για τον Λαό μας, για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ - ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, αισθάνονται ΘΛΙΨΗ και ΟΡΓΗ. Κατά ΔΙΚΑΙΩΝ και ΑΔΙΚΩΝ. ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ… για αυτά που έρχονται...

Και άλλη μια απορία: Καλά, είναι δυνατόν, με βάση αυτό που μας πιπιλάτε το μυαλό από τη δεκαετία του '80, όταν αντικαταστήσατε το ΠΑΣΟΚ (και σβήσατε κάθε αναφορά στη σοσιαλιστική προοπτική) με το «Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη», είναι λοιπόν δυνατόν να εννοείτε ότι αυτή η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ δεν έχει ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να αναδείξει άλλον ηγέτη εκτός από τον ανεπαρκή σημερινό;...

Οι άλλοι αποδέχεστε ότι είστε ανίκανοι; Μυστήρια πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: